HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yayınevine Ahmet Şık baskını

Ahmet Şık'ın kitabını yayınlayacak yayınevinde polis arama yaptı.

Yayınevine Ahmet Şık baskını

Ergenekon soruşturması kapsamında 6 Mart'ta tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın "İmamın Ordusu" adlı kitabını basacak olan İthaki Yayınevi'nin Kadıköy Mühürdar Caddesi'nde bulunan bürosu dün saat 18.00 sıralarında Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından basıldı. Ellerinde kitabın basımının durdurulması için bir tebligat bulunan polisler, büroda arama da yaptı. Ancak bu büronun yayınevinin eski bürosu olduğu anlaşılınca yayınevinin Bahariye'de bulunan yeni buürosuna yaklayık 15 polisle baskın yapıldı. Kitap nüshaları, evrak ve bilgisayarları inceleyen ekiplerin aralamaları geç saatlere kadar sürdü. Yayınevi editörü Ahmet Öz, herhangi bir gözaltı olayı yaşanmadığını söyledi. Ahmet Şık'ın kitabının bir nüshasının Oda TV baskınında bulunduğu iddia edilmiş ve daha sonra da Şık gözaltına alınmıştı.

KİTAP POLİS TARAFINDAN İMHA EDİLDİ
Yayınevinin matbaasında yaklaşık 5 saat arama yapan polis Ahmet Şık'a ait İmamın Ordusu kitabının basılı bölümlerini yakarak imha etti.

Kadıköy Bahariye'de bulunan İteka Yayınevi'nin editörü Ahmet Öz VATAN'a yaptığı açıklamada, Savcı Zekariya Öz'ün talimatıyla polisin arama yaptığını bildirdi. Yaklaşık 5 saat süren arama sonucunda kitabın basılı bölümlerinin polis tarafından yakılarak imha edildiğini belirten Öz, bilgisayarda kayıtlı olan bölümlerinin de hard disklerin sökülmesi suretiyle el konulduğunu söyledi.

Öz, polis baskını sonrasında herhangi bir gözaltı olayının yaşanmadığını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler