HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yolcu minibüsü mayına çarptı

Hakkari'de bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. Patlamada, 9 kişi yaşamını yitirdi.

Yolcu minibüsü mayına çarptı

Terör örgütü PKK’nın eylemsizlik kararının dolmasına 4 gün kala doğudan yine ölüm haberi geldi. Terör, Hakkari’de yine sivilleri vurdu.

[

****](https://www.mynet.com/semdinlide-askeri-arac-devrildi-110100532500 )

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Yolcu-minubusune-mayinli-saldiri/960733)

[

](https://www.mynet.com/yarali-bebek-malatyaya-sevk-edildi-110100532533 )

Aydın Erol yönetimindeki minibüs, merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyü ile Durankaya beldesi arasından geçerken yola döşenen patlayıcı infilak etti.

Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamada ilk belirlemeye göre 9 kişinin öldüğünü, 1 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yaralanan kişilerden birinin bebek olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Yaralılar da Hakkari Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayın ardından bölgede operasyon başlatıldı. Bölgeye sağlık ekipleri ve askeri birlikler sevk edildi.

VALİ: 9 ÖLÜ VAR

Hakkari Vali Muammer Türker, DHA muhabirine kendisine gelen bilgilere göre, olayda 9 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Türker, hain saldırıda 3 kişinin de yaralandığını, yaralılar arasında 1 bebeğin bulunduğunu söyledi. Vali Türker, terörist saldırıyı düzenleyenlerin ele geçirilmesi için operasyonların sürdürüldüğünü söyledi.

Hakkari Durankaya Belde Belediye Başkanı Resul Kaya, ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bir bilgi edinemediklerini, kendisinin de olay yerine gittiğini söyledi. Yaralı bir kadın ile 2 çocuğun Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındığı belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler