HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yücel Çakmaklı, son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden yönetmen Yücel Çarmaklı'nın cenaze törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Millilik varsa sinemamızda bu Yücel Ağabey ile başlıyor. O bir dönüşümdü, o bir değişimdi" dedi.

İSTANBUL (İHA) - Hayatını kaybeden yönetmen Yücel Çarmaklı'nın cenaze törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Millilik varsa sinemamızda bu Yücel Ağabey ile başlıyor. O bir dönüşümdü, o bir değişimdi" dedi.

Yücel Çakmaklı için düzenlenen cenaze törenine, eşi Filiz Çakmaklı ve oğlu Bahadır Çakmaklı ile kızları Elif Çakmaklı ve Elvan Bolat'ın yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ali Müfit Gürtuna, Sadetin Tantan ile çok sayıda kişi katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Milletimizin büyük evlatlarından birine karşı dini ve insani son vazifemizi yerine getirmek için toplandık. Rahmetli Yücel Çakmaklı sinemanın evrensel imkanlarına ve diline tarihi, dini ve evrensel bizim sesimize yapmış bizim sesimize de evrensel yapmış bir insandır. Bütün yaşamı boyunca bunların ızdırabını içinde hisseden bir insan olarak hep kameranın başında oturup bizim insanımıza dönük önemli işler yaptı. Yaşasaydı daha önemli eserler yapabilecek bir insandı" dedi.

Başbakan Erdoğan ise konuşmasına "Bir vatandaş Tayyip Erdoğan olarak, içinizden biri olarak konuşacağım" diyerek başladı. Erdoğan, "Yücel Ağabeyimizi ebediyete uğurlamış bulunuyoruz. Yücel Ağabey ile tanışmam yıllar öncesine dayanıyor. Millilik varsa sinemamızda bu Yücel Ağabey ile başlıyor. O bir dönüşümdü, o bir değişimdi. Atılan bu adımlarla sanat yönetmenleri oluşmaya başladı. Türk Sineması bu noktada kendi sanat yönetmenlerini görmeye başladı. Birleşen yollarla yollarımız bütünleşti. Milletimizin başı sağolsun. Ailemize ve milletimize sabırlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Çakmaklı'nın oğlu Bahadır Çakmaklı ve ünlü yönetmen ile aynı adı taşıyan torunu Yücel Çakmaklı ile birlikte saf tuttu. Kılınan cenaze namazının ardından Çakmaklı'nın cenazesi arabaya götürülürken, Erdoğan ile Numan Kurtulmuş tabutu omzunda taşıdı. Erdoğan, cenaze töreninin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajını soran gazetecilere, "Teşekkürler" diyerek yanıt vermedi.

Çakmaklı'nın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na doğru yola çıktı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler