HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zap düşmek üzere, 136 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK yuvalarına yönelik Kuzey Irak'ta başlattığı ‘Güneş Harekatı', yer yer 1 metreyi bulan karda tüm hızıyla devam ediyor.

İŞTE OPERASYONUN İLK GÖRÜNTÜLERİ

GENELKURMAY'DAN OPERASYON FOTOĞRAFLARI

İŞTE İHA OBJEKTİFİNDEN OPERASYON

Komandolar kara harekatının dördüncü gününde PKK'nın Kandil'den sonra en önemli yuvası olan Zap Kampı'nda ana merkezinin 2 kilometre yakınına ulaştı. Dört tarafı kuşatılan Zap'ın ele geçirilmesiyle lojistik desteği kesilerek PKK'ya ağır darbe vurulacak. Zap ve Haftanin kamplarıyla Çemço Vadisi'nde süren çatışmalarda, aralarında bir üst düzey kadın sorumlunun da bulunduğu toplam 24 terörist daha öldürüldü. Böylece harekatın ilk gününden bu yana öldürülen terörist sayısı 136'ya yükseldi. PKK'nın yuvalandığı bölgeleri hedef alan birlikler, sınırdan 25 kilometre içeriye kadar girerek geniş bir bölgeyi kontrol altına aldı.

Mehmetçik, terör yuvalarına yönelik Irak topraklarındaki ‘Güneş Harekatı'nın dördüncü gününde, sınırdan 25 kilometre kadar içeriye girdi. Çukurca ve Şemdinli'nin karşısında yer alan ve önceden boşaltılan Şamke, Sincer, Zewke, Serni, Bezlu, Sipandere, Nerwejuri, Carmenda, Hus, Benisra, Hile ve Benistan köylerinin bulunduğu bölgenin kontrolünü ele geçirdi. Mehmetçiğin kontorülüne giren kesimde, Iraklı yöneticilerin ‘insansız bölge' dedikleri yerler de bulunuyor.

İŞTE OPERASYONUN İLK GÖRÜNTÜLERİ

GENELKURMAY'DAN OPERASYON FOTOĞRAFLARI

İŞTE İHA OBJEKTİFİNDEN OPERASYON

ZAP'IN ANA MERKEZİNE 2 KİLOMETRE KALDI

Kuzey Irak'ta süren ‘Güneş Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk hedefi olan PKK'nın Kandil'den sonra en önemli kampı olan Zap'ın ana merkezinin 2 kilometre yakınına kadar ilerledi. Zap'ın dört bir tarafı tank ve zırhlı birliklerle kuşatılırken, şiddetli çatışmalar Çiya Reş ve Çemço Vadisi ve en stratejik öneme sahip Sikefta kesimnde yoğunlaştı. Mehmetçik, Zap Kampı'nı tamamen ele geçirerek örgüte ağır darbe vurmayı, lojistik desteğini kesmeyi ve bölgedeki savunma gücünü ortadan kaldırmayı hedefliyor. Kara birlikleri teröristlerle çatışırken, Çemço Tepesi ve vadisinde örgütün üç ayrı uçakvasar yuvası daha savaş uçakları tarafından etkisiz hale getirildi.

YENİ BORDO BERELİLER İNDİRİLDİ

Şiddetli çatışmaların olduğu Zap ve Haftanin ve Metina çevresine, dün gece Sikorsky helikopterlerle yeni ‘Bordo Bereli' timler ile Jandarma Özel Komando Timleri indirildi.

İŞTE OPERASYONUN İLK GÖRÜNTÜLERİ

GENELKURMAY'DAN OPERASYON FOTOĞRAFLARI

İŞTE İHA OBJEKTİFİNDEN OPERASYON

Tank ve zırhlı birliklerin Haftanin kesiminde doğru ilerlemesi ise devam ediyor. Kara birlikleri Haftanin çevresinin iki ayrı noktasında teröristlerle sıcak temas sağladı ve şiddetli çatışmaların olduğu haberleri geldi. Teröristlerin, birliklerin geçiş güzergahına önceden yerleştirip uzaktan kumandayla 12 patlayıcıyı infilak ettirdiği belirtilirken, 9 ayrı bombalı tuzak da bulunup imha edildi.

ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAYISI 136'YA ÇIKTI

Irak topraklarında devam eden kara harekatında öldürülen PKK'lı sayısı da her geçen gün artıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın dün açıkladığı 112 sayısının ardından gece ve bugün Zap, Haftanin kesimlerinde süren çatışmalarda aralarında üst düzey bir kadın yöneticinin de bulunduğu 24 terörist daha öldürüldü. Harekatta öldürülen terörist sayısı 136'ya yükseldiği belirtildi.

İŞTE OPERASYONUN İLK GÖRÜNTÜLERİ

GENELKURMAY'DAN OPERASYON FOTOĞRAFLARI

İŞTE İHA OBJEKTİFİNDEN OPERASYON

Harekatta katılan köy korucuları ile teröristler arasında dün gece Irak topraklarında çatışma çıktı. Duhok'a bağlı Amediye Kasabası yakınlarında çıkan çatışmada köy korucuları Esat Şener, Bilel Şener ve Ömer Güneş şehit oldu. Asker ve korucu şehit sayısı 19'a çıktı.

UÇAKLAR BOMBALADI

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi, dün akşam Türk savaş uçaklarının Amediye Kasabası'na bağlı Nerve ve Rekan bölgelerinde belirlenen hedefleri yaklaşık 1 saat bombaladığını duyurdu. Amediye ve Şeladize'nin üzerinde de uçan uçakların bu sabah da bu kesimdeki hedefleri bombaladığı belirtildi.

İŞTE OPERASYONUN İLK GÖRÜNTÜLERİ

GENELKURMAY'DAN OPERASYON FOTOĞRAFLARI

İŞTE İHA OBJEKTİFİNDEN OPERASYON

SINIRDA HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Hakkari, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde dün geceden sabah saatlerine kadar yoğun helikopter trafiği gözlendi. Kara harekatı kapsamında Kuzey Irak'a giriş yapan ilk askeri birliğin dün akşam saatlerinde sınırın sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi'nin Üzümlü Köyü'nden dönüş yapmasının ardından, bölgede yoğun bir askeri hareketlilik yaşandı.

Gece boyunca Hakkari Dağ ve Komando Tugayı, Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı ile Çukurca İlçesi'nde bulunan 3'üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler, Irak'a doğru gitti. Şemdinli İlçesi'nin Dağlıca ve Derecik bölgelerine de sabah saatlerinden itibaren askeri birlikler sevk edildi.

İŞTE OPERASYONUN İLK GÖRÜNTÜLERİ

GENELKURMAY'DAN OPERASYON FOTOĞRAFLARI

İŞTE İHA OBJEKTİFİNDEN OPERASYON

SEYYAR HASTANELER KURULDU

Kuzey Irak'a kara harekatının başlangıç noktası olan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki Işıklı bölgesinde takviye birlikler bekletiliyor. Irak'ın sınırının sıfır noktasındaki bu bölgeye siviller sokulmuyor. Sınırda 1993-1996 yıllarında boşaltılan 14 köyde konuşlanan ve aralarında Jandarma Özel Harekat Timleri ile özel eğitimli komandolardan oluşan binlerce asker hazır kıta olarak bekliyor. Buradaki birlikler ihtiyaç durumunda bölgeye sevkedilecek.

Mehmetçiğin kara harekatını başlattığı yer olan Çukurca'nın sınırın sıfır noktasındaki Çınarlı ve Çayırlı bölgesinde seyyar hastanelerin kurulduğu da belirtildi. Bu bölgeye, Çukurca kent merkezindeki İlçe Jandarma Komutanlığı önünden itibaren siviller sokulmuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler