HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afrika can çekişiyor!

Afrika'da milyonlarca kişi, açlık ve kuraklıkla karşı karşıya kalıyor.

Afrika can çekişiyor!

**

Daha 7 aylık masum bir bebek olan Miga Gedi Farah, şimdiden dünyanın bütün çilelerini çekmiş gibi bir yüz ifadesine sahip.

**[

**AFRİKA CAN ÇEKİŞİYOR(FOTO GALERİ)

](http://aktuel.mynet.com/galeri/yasam/dunyayi-degistiren-olaylarin-fotografcisi-7-aylik-ve-bu-halde/4690/212357/sayfa/1/)

Ağırlığı sadece 3.4 kilogram olan ve kaburgaları teker teker sayılabilen minik bebek bir sahra hastanesinde bakım altına alındı... Açlık ve susuzluktan bedeni kururken giderek daha fazla ortaya çıkan gözleri, acıyla 'Beni kurtarın' diyor... BM, Doğu Afrika'da bu yüzyıl içinde ilk kez bir ülkede, Somali'de kıtlık ilan ederken, iki yıldır süren kuraklık Somali nüfusunun yüzde 25'ini yerlerinden etti. Doğu Afrika’nın 60 yıldır en kötü kuraklığı yaşadığını duyuran BM’ye göre, Somali, Etiyopya ve Kenya’da 11 milyon kişi, açlıktan ölme tehdidi altında. Bu durumdan yağışların olmaması ve hükümetlerin tarım ve sulama projelerini yeterince finanse etmemesi sorumlu tutulurken, kıtlıktan en fazla etkilenenlerin, Somali’nin Bakul ve Aşağı Şabelle bölgeleri olduğu, ülkede her gün 10 bin çocuktan 4’ünün yaşamını yitirdiği, yüzde 30’unun ciddi biçimde yetersiz beslendiği ifade ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler