HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilinmeyen Türkler!

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Osmanlı İmparatorluğu tarihçisi Heath W. Lowry tarafından kaleme alınan "Bilinmeyen Türkler" kitabı yayımlandı.

Bilinmeyen Türkler!

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/kultur--sanat/bilinmeyen-turkiye-fotograflari--bilinmeyen-turkiye-/8921/229297/sayfa/1/)
Kitapta 1921 Anadolusuna ait daha önce hiç yayımlanmamış fotoğraflar, Mustafa Kemal ile yine aynı tarihlerde yapılmış bir röportaj ve özel fotoğrafları yer alıyor. 1920 - 1921 kışında Ankara'yı ziyaret eden genç bir Amerikalı gazeteci olan Clarence K. Streit'ın notları ve fotoğraflarından yola çıkılarak yayıma hazırlanan kitap, Heath W. Lowry imzasıyla Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları'ndan çıktı. Lowry tarafından gözden geçirilmiş, hazırlanmış ve notlandırılmış haliyle Streit'ın kitabı az bilinen şu konulara fotoğraflar aracılığıyla ışık tutuyor;
* Milli mücadele ve liderine karşı Anadolu köylülerinin tavrı,
* 1921 kışında Anadolu köylerinde savaş koşulları,
* Çocuk askerlerin savaşta oynadıkları önceden bilinmeyen rol,
* Mustafa Kemal'in dinin önemi, Osmanlı Hanedanı'nın geleceği, Anadolu'da komünizmin oynadığı rol ve Bolşeviklerle ilişkiler hakkındaki görüşleri,
* Samsun, Çorum, Ankara, Eskişehir ve Antalya'da savaş döneminde gündelik hayat,
* Ankara hükümeti tarafından eğitime verilen önemin Streit'ın Eskişehir'deki okulları ziyareti sırasında gördükleriyle örneklendirilmesi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler