HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Türk'e İzmir'de taşlı saldırı

İzmir'e giden DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün konvoyuna taşlı saldırıda bulunuldu.

Ahmet Türk'e İzmir'de taşlı saldırı

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk İzmir'e geldi. Türk ve beraberindekileri taşıyan konvoy Andan Menderes Havalimanı'ndan ayrıldıktan sonra Konak ilçesindeki parti il binasına hareket halindeyken bir grubun taşlı saldırısına uğradı.

Araç konvoyundaki partililerle bir grup vatandaş arasında kavganın meydana geldiği Üçyol Kavşağı'na, çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Ahmet Türk'ü karşılayan konvoyun arka bölümünde bulunan araçlar, kavga çıkması ve polisin yolu kesmesi nedeniyle DTP İl Binasının bulunduğu Basmane semtine geçemedi.

Üçyol Kavşağı'nda toplanan vatandaşlar konvoydakilere tepki göstererek, ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' şeklinde slogan attı ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Bu sırada bazı vatandaşların konvoydakilerin üzerine yürümesi üzerine, polis havaya ateş açtı. Konvoydaki araçlarla polis araçlarının bazılarının camlarının atılan taşlarla kırıldığı gözlendi.

Diğer yandan, çıkan kavgada 2'si polis 5 kişinin yaralandığı, yaralıların Bozyaka ve Yeşilyurt'daki hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

-YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ-

Bu arada, Üçyol Kavşağı'nda toplanan vatandaşları sakinleştirmeye çalışan İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, "Herşey vatan için" diye slogan atan vatandaşlara, ''Lütfen vatan için dağılın'' dedi. Olay yerindeki ekipleri koordine eden Yılmaz, gazetecilere bilgi verirken, kavgada 4 vatandaş ile 4 polisin hafif yaralandığını söyledi.

Çıkan kavgayı görüntülemeye çalışan Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Tolga Tekin'in de ayağına isabet eden taşla yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Öte yandan, polis, Halilrıfatpaşa yolundan sahile doğru yürümek isteyen vatandaşlara izin vermedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler