HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçeli’den Gülen'e mesaj: İnisiyatif al

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon Davası kapsamında son olarak ilahiyatçı profesörlerin evlerinin aranmasının ardından "okyanus ötesine" mesaj gönderdi.

Bahçeli, söz konusu gelişmelerin “Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ve cemaatini zan ve töhmet altında bıraktığını” belirterek, Gülen’in inisiyatif almasının, net ve kararlı bir tavır koymasının gerekli olacağını ifade etti.

Bahçeli, “bazı dava süreçleri kapsamında Fethullah Gülen cemaati etrafındaki tartışmalar”a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında, Türkiye’de korku ve baskı düzeni kurmak isteyen AKP hükümetinin uygulamalarının ve adli yargı süreçleriyle ilgili olarak yaşanan son gelişmelerin ciddi bir huzursuzluk kaynağı haline geldiğini ifade ederek, bazı dava süreçleriyle ilgili arama kararlarının, gözaltı ve tutuklamaların, yasa dışı telefon dinlemelerinin ve yargı organlarının tartışmalı tasarruflarının adli süreçlerde kanun ve meşruiyet dışına çıkıldığı kanaatinin toplumda giderek yer etmesine yol açtığını belirtti.

Son olarak dava süreçlerinin ilahiyat fakültelerinin ‘değerli’ hocalarını da kapsayacak şekilde genişletilmesine çalışılmasının, bu yöndeki endişeleri daha da arttırdığını belirten Bahçeli, “Bu uygulamaların kasıtlı ve bilinçli bir şekilde bir merkezden yönetildiği, Fethullah Gülen Hoca ve cemaatinin bunların arkasında olduğu düşüncesi yaygınlaşmıştır. Bu gelişmeler Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ve cemaatini zan ve töhmet altında bırakmaktadır. Bu konudaki gerçeklerin biran önce inandırıcı biçimde ortaya konulması ve kamuoyundaki endişe ve tereddütlerin giderilmesi bu bakımdan önem taşımaktadır. Hiç kimseyi haksız yere suçlamak veya şaibe altında bırakmak niyetinde olmadığımızı herkes çok iyi bilmelidir” dedi.

-"HOCAEFENDİ İNİSİYATİF ALMALI"-

Bahçeli, süregelen olaylarda Fethullah Gülen cemaatinin rolü olduğu iddialarında bir gerçeklik payı varsa, bu durumda iki hususun akıllara geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Fethullah Gülen Hocaefendi yurtdışındadır. Türkiye’deki cemaatin bu konuda bir dahli varsa, Hocaefendi’nin cemaat üzerinde tam olarak etki ve kontrol icra edemediği, bilgisi ve iradesi dışında bazı unsurların bu işlere karışmış olacağı bir ihtimal olarak karşımızdadır.

Diğer akla gelen husus ise Türkiye’deki cemaatin başka odaklar tarafından yönlendiriliyor olabileceğidir. Her iki ihtimal de çok vahimdir. Bu durum karşısında Türkiye’nin geleceği bakımından ve Fethullah Gülen Hocaefendi ve Cemaatinin zan altında kalmaması ve yıpranmaması düşüncesiyle Hocaefendi’nin bu konuda sessiz kalmayarak inisiyatif almasının ve net ve kararlı bir tavır koymasının gerekli olacağı düşünülmektedir. Hocaefendi ve cemaatinin kendilerini ilgilendiren ve hedef alan konularda nasıl hareket edecekleri, neyi yapmayı uygun görecekleri tabiatıyla kendilerinin takdir edecekleri bir husustur. Bu konuda dışarıdan fikir ve telkine ihtiyaçları bulunmadığı gibi, bizim de resen kendilerine yol gösterme görevi üstlenme durumunda olmadığımız açıktır. Ancak, bu yöndeki kuşku, tereddüt ve endişelerin derinleşerek sürmesi, hem Türkiye’ye zarar verecek hem de Hocaefendi’yi ve Gülen Cemaatini bir tartışma zeminine çekecektir.”

-"FAALİYETLERİNİ ASKIYA AL" ÖNERİSİ

Gülen ve cemaatine bir de öneride bulunan Bahçeli, durum bütün unsurlarıyla aydınlanana kadar Gülen’in, cemaat mensuplarının bu konularla hiçbir şekilde ilgisi olmadığını göstermek bakımından cemaatin faaliyetlerini durdurduğunu veya askıya aldığını açıklamasının yerinde olacağını belirtti. Bahçeli, “Bu görüş ve düşüncelerimizin iyi niyet ve samimiyetinden hiç kimse şüphe duymamalıdır. Takdir kendilerinindir” diye kaydetti.

ANKA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler