HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cemil Çiçek’ten 'torpil' sorusuna yanıt: Vatandaşlık hakkı

ANKARA (ANKA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, oğlu ve gelininin işe alınırken hangi sınava girdiğine ilişkin sorusuna ilginç bir yanıt verdi. Çiçek, "kişilerin bakan yakını olmaları anayasa ve yasalardan doğan vatandaşlık haklarını kullanmalarına mani teşkil etmez" yanıtını verdi.

CHP'li İnce ise "bakan yakını olmayan vatandaşlarımızdan kamunun ballı, maaşı yüksek kurumlarında sınavsız işe girmek isteyenleri ‘vatandaşlık haklarını' kullanmaları için Sayın Cemil Çiçek'e müracaat etmeye davet ediyorum" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin "oğlu Çağrı Çiçek'in 1999 yılında TBMM'de işe başlarken TBMM tarafından açılan herhangi bir sınava girip girmediğine, gelini Seda Çiçek'in ise Türk Akreditasyon Kurumu'nda ne zaman işe başladığına" ilişkin soru önergesini yanıtladı.

CHP'li İnce Çiçek'in oğlu Çağrı Çiçek'in TBMM'den Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na geçtiği yönündeki iddiaları da önergesinde gündeme getirirken, "milletin çocukları KPSS kitapları üzerinde dirsek çürütürken, sınavda ter dökerken bazı ayrıcalıklı çocukların ayrıcalıklı kurumlarda, ayrıcalıklı yöntemlerle işe başlamaları, Anayasa'nın 10. maddesi ile bağdaşmakta mıdır?" diye sordu. Bakan Çiçek ise CHP'li İnce'nin "torpil"le ilgili sorusuna şu karşılığı verdi:

"Her Türk vatandaşının vatandaşlıktan doğan hak ve yükümlülükleri anayasa, yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Kişiler bu genel hükümler kapsamında kamu ya da özel toplumsal süreçlerde haklarını kullanma ve inisiyatif alma özgürlüğüne sahiptir. Kamu hizmetlerine katılmak da bu hak kapsamında yer alır. Kişilerin bakan yakını olmaları anayasa ve yasalardan doğan vatandaşlık haklarını kullanmalarına mani teşkil etmez. Kamuda her tasarrufun hukuk sistemi içerisinde teşekkül ettiği, istihdam da dahil bütün iş ve eylemlerin anayasa, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştiği bilinen bir husustur. Soru önergesinde adı geçen kişiler o döneme ait yürürlükteki mevzuat çerçevesinde işe başlamışlardır."

-İNCE: SINAVSIZ İŞE GİRMEK İSTEYENLER ÇİÇEK'E BAŞVURSUN-
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise Bakan Çiçek'in oğlu ve geliniyle ilgili soru önergesine verdiği yanıtı eleştirerek "Sayın Cemil Çiçek, soru önergesinde oğlu ile gelininin ‘vatandaşlık hakkını' kullanarak işe girdikleri, kurum ve pozisyon değiştirdiklerini ifade etmiş. Sayın Çiçek'e göre ‘kişilerin bakan yakını olmaları Anayasa ve yasalardan doğan vatandaşlık haklarını kullanmalarına mani teşkil etmezmiş. Bakan yakını olmayan vatandaşlarımızdan kamunun ballı, maaşı yüksek kurumlarında sınavsız işe girmek isteyenleri ‘vatandaşlık haklarını' kullanmaları için Sayın Cemil Çiçek'e müracaat etmeye davet ediyorum" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler