HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’de kafalar karıştı

Anayasa Mahkemesi’nin, Anayasa değişikliği paketi ile ilgili kararı CHP’de kafaları karıştırdı.

ANKARA (ANKA) - Anayasa Mahkemesi’nin, Anayasa değişikliği paketi ile ilgili kararı CHP’de kafaları karıştırdı. CHP’nin hukukçu milletvekilleri kararda ikiye bölündü. Bazı vekiller, söz konusu iki maddenin iptal edildiğini ve referanduma gitmeyeceğini söyledi. Bazı vekiller ise itiraz edilen iki maddenin düşmediğini ifade etti.

KARAR FARKLI YORUMLARA NEDEN OLDU

CHP’nin hukukçu milletvekili Şahin Mengü, “CHP’nin istediği tam olmadı. Söz konusu iki madde iptal edilmedi. Yani 2 madde düşmedi. İki maddenin sadece iptal edilen kısımları düştü, diğer taraflar oylamaya gidecek. İstediğimiz tam olmadı. Bunu, 'Tayyip’e evet', 'Tayyip’e hayır'a çevirmek lazım” dedi.

ÜNLÜTEPE FARKLI DÜŞÜNÜYOR

CHP’nin bir diğer hukukçu milletvekili Halil Ünlütepe ise, “Bana göre istediğimiz oldu. O iki madde referanduma gitmez. CHP’nin dediği gibi, iki maddenin dışında halkoylaması yapılıyor. Biz o iki maddenin dışında referanduma gidilirse destek olacağımızı söyledik. Bana göre istediğimiz oldu. Ciddi şekilde maddelere müdahale ediliyor. O iki madde referanduma gidemez, mümkün değil. YSK bunu açıklar zaten, müdahale var orada. Kısmen iptal, ama referanduma gidilemez” ifadesini kullandı.

HUKUKÇU VEKİLLER İKİYE BÖLÜNDÜ

CHP’nin hukukçu milletvekillerinden Ahmet Ersin de, “Bizi tatmin etmedi. İstediğimiz olmadı. Sadece seçim ile ilgili ibareler çıkarılacak” diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLLER KARARI FARKLI YORUMLADI

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek de, “Haşim Kılıç’ın açıklamalarına göre söz konusu iki madde HSYK’nın yapısı ile Anayasa Mahkemesi’nin yapısını düzenleyen maddeler referandum dışı kalacak. Dolayısıyla yürürlüğe girmeyecek. CHP’nin itirazı zaten bu iki maddeydi. CHP’nin itirazları dikkate alınmıştır. O iki madde referanduma gitmeyecekse öbür maddeleri destekliyoruz. Diğer maddelerin referanduma gitmesine zaten destek vereceğimiz söylemiştik” diye konuştu.

“HALKIMIZ TATMİN EDECEKTİR BÜTÜN MİLLETİ”

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “Anayasa Mahkemesi’nin kararına saygılıyız. Anayasa Mahkemesi’ne başvurularımızın bugüne kadar yüzde 63 oranında biz haklı çıkmışız. Gerekçeli kararı görmek lazım.Beni şahıs olarak tatmin etmedi, ama halkımız tatmin edecektir bütün milleti. Biz karara saygılıyız. Sonucu görelim, gerekçeli kararı görelim. Referandum da halkımız yargıyı yürütmenin emrine sokmayacaktır ” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi de, “Endişeleri gideren bir karar değil, bizi tatmin etmedi. Karar sonrasında CHP olarak konuyu değerlendireceğiz. Ancak karar hukuk devleti beklentimizi karşılamadı” dedi.(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler