HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den 600 bin kişilik seçim ordusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, 12 Haziran seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla 600 bin kişilik kadro ile çalışacaklarını belirtti.

ANKARA (ANKA)- Batum, 199 bin 207 sandıkta, sandık tutanaklarını tek tek kontrol edeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Genel Başkan Yardımcıları Emrehan Halıcı, Osman Korutürk ve İzzet Çetin ile birlikte parti genel merkezinde sandık güvenliği konusunda basın toplantısı düzenledi.

Seçmen sayısındaki artış, seçmen pusulalarının yeterli miktardan fazla basılması gibi seçmenin kafasını karıştıran gelişmeler olduğuna dikkat çeken Batum, bu seçimlerde 199 bin 207 sandıkta, sandık tutanaklarını tek tek kontrol edeceklerini açıkladı.

Görevlilerin sonuçları bildireceklerini ve bu sonuçları YSK’dan aldıkları sonuçlarla karşılaştıracaklarını kaydeden Batum, şöyle dedi:

“Bugüne kadar bu organizasyonu kuramamıştık ama gördük ki hükümet bu konuda en ufak bir adım atmıyor. Bizde bu nedenle 600 bin kişilik bir kadro oluşturduk. Ayrıca YSK’nın programına eşdeğer bir programda Sayın Emrehan Halıcı başkanlığındaki bir kadro tarafından hazırlandı. YGS’ye hile karıştıran bir hükümet her şeyi yapabilir ama seçmenler endişe duymasın, bu sefer CHP gerekli tüm önlemleri aldı, bunların tamamını kontrol edecek, tamamını denetleyecek. Buradan çok açık söylüyorum, gerek il bazında, gerek ilçeler gerek sandıklar bazında, gerek valiler, kaymakamlar bazında, hükümetin istekleri talepleri veya çıkarları doğrultusunda bir şey yapacağını zanneden arkadaşlara çok açık söylüyorum eğer bu tür eylemler olursa açık açık net kanıtlarıyla ortaya koyacak şekilde örgütlendik. 2007′deki gibi sürekli endişe duyacağımız bir sonuç olmadan tüm bunları denetleyebileceğiz. Oyların kullanılması, sayımı ve sonuçlarının açıklanarak adayların mazbatalarını alacağı sürece kadar biz sistemimizi kurduk.”

-SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ-

CHP Genel Merkezi’nde seçim koordinasyon merkezi oluşturduklarını ve seçim günü sandık tutanaklarının tamamını sistemlerine gireceklerine dikkat çeken Batum, en ufak aksaklığı ve yasa dışı bir durumu ise yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Bir basın mensubunun Doğu ve Güneydoğu’daki görevlilerin güvenliğiyle ilgili bir sorusuna da Batum, oradaki güvenliği sağlamanın iktidar partisinin görevi olduğunu ifade etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler