HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Civanım delikanlı ne hale geldi"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç iktidar olmanın zorluklarını anlatırken “Bak Tayyip Bey bile ne halden ne hale geldi” dedi.

"Civanım delikanlı ne hale geldi"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Burdur'da yaptığı konuşmada, AK Parti'nin ‘demokratik açılım’ nedeniyle oylarının düştüğü yönündeki iddialar için, “Biz kurulduğumuzdan bu yana 4 büyük imtihandan geçtik, ikisi genel, ikisi yerel seçimler. Halkın desteği kesilmiyor ve devam da ediyor” dedi.

Bakan Bülent Arınç, Burdur’da Gölhisar İlçesi’ne bağlı Yusufça Beldesi’nde yarın yapılacak belediye seçimleri öncesinde AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Yılmaz Akkaş’a destek için beldeye geldi. Gölhisar'da öğle yemeğine katılan Arınç, beldede bir kahvehane önünde toplanan halka kamyon kasasından seslendi. Mitinge, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Alp ve çok sayıda partili katıldı.
Konuşmasını yapmak için beldede miting yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mitinginin bitmesini beklediğini belirten Bülent Arınç, halkın AK Parti'ye desteğinin devam ettiğini belirterek, “Halkın desteği arkamızdadır ve bu bize güç veriyor. Biz 2001'de tarihinde kurulduk, 2002'de de genel seçimlere girerek tek başına iktidar olduk ve 16.5 milyon oy aldık. 2003 Mart'ından itibaren de Başbakanımız geldi ve 7’nci yılına girdi. Biz kurulduğumuzdan bu yana 4 büyük imtihandan geçtik, ikisi genel, ikisi yerel seçimler. Halkın desteği kesilmiyor ve devam da ediyor” diye konuştu. 29 yaşından bu yana siyasetin içinde olduğunu belirten Bülent Arınç, “Milli Nizam, Refah, Fazilet hepsinin içindeydik maalesef hepsi de kapandı ve bu iş kapana kapana olmayacak diye AK Parti'de yola çıktık ve çok şükür 7 yıldır iktidardayız. Halk bize güveniyor, çünkü biz halka hizmet ediyoruz” dedi.

‘ŞAPKASINI ALIP KAÇAN YOK’

Laikliğin incindiği şeklindeki yorumlara katılmadığını ifade eden Arınç, “Laiklik de rejim de yerinde ve sadece senin hazmedemediğin halka hizmet eden bir hükümet var işbaşında. Bizim başımıza çok şeyler geldi ama Allah’a şükür dimdik duruyoruz. Birisi öksürdüğü zaman kaçıp giden, birisi aksırdığı zaman şapkasını alıp arkasına bakmadan alıp kaçan giden yok bu iktidarın başında. Davos’ta dünyanın en zalimine ‘sen zalimsin’ diyen bir başbakan var bu ülkede” diye konuştu.

‘HİZMETLER DAHA HIZLI GELİR’

Yusufça'da başka partinin adayının kazanması halinde bile hizmetlerinin devam edeceğini belirten Bülent Arınç, “Bir defa adayımız bu beldede tecrübeli. Belediye başkanı olarak tekrar oylarınızla seçilirse bizim 338 milletvekilimiz var ve bu bir avantaj. Hükümetimizle birlikte yanınızda olacağız. Bir taşla üç kuş birden vuracağız. Siyasetin doğası gereği bugüne kadar gelen hizmetler nasıl geldiyse bundan sonra da gelecek hizmetler de bakan, belediye başkanı ve milletvekili işbirliği ile daha hızlı gelecektir. Ama emin olun ki AK Parti'li olmayan belediyelere de yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.

‘BEDEL ÖDEMEK GEREKİRSE ÖDERİZ’

Konuşmasında ‘demokratik açılım’ konusuna da değinen Arınç, bedel ödemek gerekiyorsa ödeyeceklerini belirterek, şunları söyledi:
“Biz memleketimizi, milletimizi seviyoruz. Toprağına, bayrağına, şehidine bağlı olma konusunda biz kimseyle kendimizi mukayese etmeyiz. Bu ülke 30 yıldır terörden çok çekti. Pek çok gencimiz şehit oldu, arkalarından ağladık. Sadece polis ve asker değil, hakim, savcı, öğretmen, sağlıkçılarımızı kaybettik. Dağa çıkanlar da şu da bu da öldü. Ama şehit ve gazilerimizin yeri bizim gözümüzde çok farklı. Bugüne kadarki iktidarlar hep havasına baktı ama bu işin altına kimse elini koymadı. O bölgede sadece silahla mücadele etmek yetmiyor ve kültürel ve siyasal olarak da bir şeyler yapmak gerekiyor. Önümde iki proje var. Bir terörü sona erdirmek. Artık silahla eylem yapamaz hale gelecekler. Ben, buna ‘hayır’ diyecek adama deli gözüyle bakarım. İkinci yapacağımız iş ise demokratikleşmeyi ve özgürlükleri daha da güçlendireceğiz. Birbirimizi etnik kökenle ayırmayacağız. Bunların projelerini hazırladık ve ben de bu işin içindeyim. Biz, Allah saklasın vatanı bölecek, ayrıştıracak, toplumu birbirine düşürecek bir şeyin içinde olabilir miyiz? İnşallah muvaffak olacağız. Biz ülkemizin zararına olacak hiçbir şey yapmayız.”

CHP'LİYE, ‘TERBİYESİZLEŞME’ TEPKİSİ

Mitingin ardından beldeyi gezen ve diğer partilerin seçim bürolarını dışarıdan selamlayan Arınç, CHP seçim bürosuna geldiğinde, kapı önünden seçim bürosunun içindekilere, “Gelin arkadaşlar selamlaşalım” dedi. Bunun üzerine adını vermeyen CHP'li bir kişi, Bülent Arınç'a, “Onlar dışarı çıkmaz, korkarlar” dedi. Bülent Arınç, “Neden korkarlar?” sorusuna, “Sizin hatalarınızdan korkarlar” diye karşılık veren kişiye, “Terbiyesizleşme” diye tepki gösterdi.

‘CHP VE MHP'Yİ SEVİYORUZ, AMA FARKINDA DEĞİLLER’

Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Afyonkarahisar İkbal Termal Otel’de düzenlenen Siyaset Akademisi’nin açılışında konuşan Devlet Bakanı Bülent Arınç, muhalefetsiz bir parlamentonun olamayacağını kaydetti. Muhalefeti sevdiklerini ancak CHP ve MHP’nin bu sevginin farkında olmadığını dile getiren Arınç, bu işin muhalefetsiz olmayacağını belirtti.
İktidarın her rejimde olduğunu ama muhalefetin sadece demokrasilerde bulunduğunu belirten Arınç, “Ben ne yapayım Libya Arap Sosyalist Halk Büyük Cemahiriyesi'ni. Orada iktidar var, muhalefet yok. Ben demokrasiyi istiyorum, ben Türkiye’nin demokrasi ile Cumhuriyet ile yönetilmesini istiyorum. Çünkü bu halkın en uygun rejimi, sistemi hem cumhuriyettir, hem de demokrasi ile taçlanmış olması halidir. Dolayısıyla muhalefete ihtiyacımız var. Allah güzel bir muhalefeti ülkemize nasip etsin bir, bunları da ıslah eylesin, güzel hale getirsin iki. Muhalefet deyince, yani bu sözlerim onlara hakikaten dua hükmüne geçer inşallah” dedi.
Her türlü eleştiriyle açık olduklarını belirten Arınç sözlerine şöyle devam etti:
“Muhalefet olmalıdır. Yol gösteren muhalefet olmalıdır. Eleştirinin her türlüsüne eyvallah. En ağırını bile saygı ile karşılarız. Ama kişilik hakları ile oynanmalı, özel hayata girilmemeli ve hakaret yapılmamalı. Hakaret kötü insanların işidir. Küçük insanların işidir. Sen derdini güzelce anlatamıyor musun arkadaşım. Niye hakaret etme ihtiyacı duyuyorsun dememiz lazım. Bunu söylüyoruz. İnanıyorum ki muhalefet partilerimiz de halkın istediği biçimde muhalefet yapmayı, çünkü eğer iddiaları varsa iktidar için halk onları iktidara bu şekilde getirir diye ümit etmeleri lazım.”

‘CİVANIM DELİKANLININ GÖZLERİNİN ALTI MORARDI’

İktidar olmanın insanı yorduğunu, insanı üzdüğünü ve sıkıntıya sokarak, geceleri uykularını kaçırdığını anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bak Tayyip Bey bile ne halden ne hale geldi. O civanım delikanlının şimdi gözlerinin altı morardı, düşünüyor. İktidar sorumluk ister, yorulmak ister, bazen ağlamak ister. Çoğu zaman çalışmak ister. Öyle yan gelip yatayım, denizden çıkmayayım, eğleneyim, öğlene kadar istirahat edeyim, mükemmel bir kahvaltı yapayım, ondan sonra her gün yatayım, uyuyayım, gezeyim, tozayım. Öğleden sonra şöyle bir meclise gideyim, veya genel merkezde oturayım, gazetelere bir bakayım, kahvemi içerken gazetede bir şey yakalarsam bir demeç patlatayım. Oldu sana siyaset. O devir geçti. Dolayısıyla iktidar olabilmek için bu meselede yıpranmayı göze almak gerekir.” diye konuştu.

Radikal

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler