HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dicle’nin avukatı: İtiraz hakkımız yok

Yüksek Seçim Kurulu’nun Diyarbakır’dan Bağımsız Milletvekili seçilen Dicle’nin mahkumiyeti nedeniyle vekilliğini düşürmesinin ardından kararı almak için Kurul’a avukatı geldi.

ANKARA (ANKA) – Avukat Levent Kanad, Yüksek Seçim Kurulu’nun silahlı terör örgütü propagandasını yapmak suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum olan Diyarbakır’dan Bağımsız Milletvekili seçilen Mehmet Hatip Dicle’nin Milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı aldı. Kanad mevzuat gereği karara itiraz etme haklarının bulunmadığını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun Diyarbakır’dan Bağımsız Milletvekili seçilen Dicle’nin mahkumiyeti nedeniyle vekilliğini düşürmesinin ardından kararı almak için Kurul’a avukatı geldi. Bu sabah saat 8:45’de Yüksek Seçim Kurulu’na gelen Kanad kararı aldıktan sonra YSK’dan ayrıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kanad, mevzuat gereği karara itiraz etme haklarının bulunmadığını ifade etti.

-“KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI”-

Yüksek Seçim Kurulu’na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan YSK Başkanı Ali Em, Yüksek Seçim Kurulunun Hatip Dicle ile karırının dayanağının sorulması üzerine, “Kararımızı Resmi Gazete’de yayımladık. O kararda her şey var” dedi. Dicle’nin karara itiraz yolunun bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Em, verilen kararda her şeyin yazdığını ifade etti. Dicle ile ilgili kararın seçimden önce verilmesi gerektiğine yönelik eleştirilerin anımsatılması üzerine Em, “Seçimden önce ara kararı verdik. Ara kararımızda savunma istedik. Savunma geldi ve dünde kararımızı verdik” ifadelerini kullandı.

12 Haziran’da yapılan milletvekili genel seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanıp açıklanmamasının sorulması üzerine YSK Başkanı “İtirazlar vardı onlara bakacağız, ondan sonra” dedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler