HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: “Ya idam ederdik, ya çekilirdik”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın “Kürtlere savaş açtı” yorumlarına ilişkin olarak, “çok adi, çok alçakça bir tespit” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan: “Ya idam ederdik, ya çekilirdik”

Erdoğan, idamın yasaklanmadığı dönemlerde ABD’nin Öcalan’ı Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim ettiğini hatırlatarak, “O zaman bunu sümenaltı yapmasaydınız, bu iş çoktan bitmiş olacaktı. O anda koalisyonda olsaydık uygulanması gereken cezayı uygulardık. Ya idam edilirdi, ya da istifa ederdik çekilirdik” dedi.

Başbakan Erdoğan, Kral FM’de katıldığı programda Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay’ın sorularını yanıtladı. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatı Aysel Tuğluk’un aktardığı, Öcalan’ın kendisi ile ilgili “Son dönemlerde Başbakan'ın kullandığı dilin, uygulamaların, pratiklerin Kürtlere karşı bir savaş ilanı olarak değerlendirdiğini ve Türkiye'yi bir kaosa, kriz sürükleyen bir politika izlendiğini' ifade etti” sözlerini değerlendiren Erdoğan, PKK’nın Kürtlerin temsilcisi olmadığının altını çizdi. Erdoğan, “Kürtlere savaş açmak ifadesi çok adi, alçak bir ifadedir. Kürtler benim kardeşimdir. BDP Kürtlerin temsilcisi değildir. Kimin temsilcisi belli değil. BDP oradan nemalanmak istiyorlar. BDP sadece istismar siyaseti yapıyor. Kürtlere savaş ilanı ifadesi çok çirkin bir yaklaşımdır. Kürtler onlardan çok benim kardeşimdir” dedi.

Erdoğan, Öcalan’ın cezası ile ilgili de yaptığı açıklamada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının kesinleştiğini hatırlatarak, “AK Parti bunun üzerinde asla oynamaz. Bizden İmralı'dan çıkarıp gelip E tipi cezaevlerinde kalmasını talep edenler oldu. CHP'liler de, MHP'liler de oldu. İmralı'da tutulmasının bir sebebi var. Böyle bir şey düşünülemez bu mertçe değil, namertçe bir iftiradır. Tayyip Erdoğan sağ oldukça, böyle bir şeye müsaade etmez” diye konuştu. Öcalan’ın Türkiye’de idam cezasının kaldırılmadığı dönemde ABD tarafından Türkiye’ye teslim edildiğini hatırlatan Erdoğan, “Teslim edildikten sonra merhum Ecevit, Bahçeli, Yılmaz iktidardaydı. İdamın ertelenmesine karar verildi. Altında onların imzası var. O zaman bunu sümenaltı yapmasaydınız, bu iş çoktan bitmiş olacaktı. O anda koalisyonda olsaydık uygulanması gereken cezayı uygulardık. Ya idam edilirdi, ya da istifa ederdik çekilirdik” ifadelerini kullandı.

-"PKK’YA MÜSAADE OLARAK DİLLENDİRİLMESİ YANLIŞ"-

Başbakan Erdoğan, hükümetin PKK’ya taviz verdiği yönündeki iddiaları da yanıtladığı programda bir hukuk devleti içerisinde yaşandığına, yürütme olarak çerçeve neyse ona göre hareket etmeye mecbur olduklarına dikkat çekti. Olayları çözerken gerilim yaratmadan çözme çabasında olduklarını belirten Erdoğan, “Bir anda hemen olağanüstü olarak açılan pankartı görmeyebilirsin. Görüldüğü anda müdahale edilmesi gerekir. Bunu bazı istisnalar dışında yapmışlardır. Ayrıca yargının üzerine düşen görevler vardır. PKK'ya müsade olarak dillendirilmesi yanlıştır” dedi.

Erdoğan muhalefetin PKK ile ittifakı yönündeki iddialarına da, “Bizzat eşbaşkan hanımla Elazığ il başkanı arasında geçen ses kayıtları tespit edildi. Bu tespitte CHP'nin kazanma şansı varsa onları, MHP'nin varsa MHP'yi destekleyelim diyorlar. Şu andaki tespitlerde görülüyor ki müşterek çalışmanın içine girmiş durumdalar. Açık açık 5-0 olmasın diyorlar” sözleriyle açıklık getirdi.

-"ŞEKER HASTALIĞINA BAĞLAMAK EDEPSİZLİK"-

Erdoğan, program esnasında Türkiye genelinden 160 yerel radyodan gelen sorulara da yanıt verdi. Bir radyodan seçim medyalarındaki tepkinin fazla olduğu ve bunu şeker hastalığına bağlanması yönündeki eleştiriyi değerlendiren Erdoğan, “Tepkimi şeker hastalığına bağlamak edepsizliğin ta kendisi. Hakaret var mı, buna bakın. Bana hakaret edildi susacak mıyım? Ben dilsiz şeytan olmayacağım. Hak neyse cevabını vereceğim” dedi.(ANKA)

[

****](http://cevaplar.mynet.com/soru-cevap/kendini-allah-gibi-goren-abdullah-ocalan-neden-idam-edilmiyor/170832)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler