HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümette aşı krizi

Başbakan'ın domuz giribiyle ilgili "aşı olmayacağım" çıkışı kafaları karıştırdı.

Hükümette aşı krizi

Başbakan'ın domuz giribiyle ilgili "aşı olmayacağım" çıkışı kafaları karıştırdı. Sağlık Bakan Akdağ, 21 Ekim'de "Başbakan da aşı olacak" açıklamasını yapmıştı. Erdoğan, bugün Meclis'te yaptığı konuşmada Akdağ'a sert çıktı ve "Aşı olmayacağım" dedi. CHP Lideri Deniz Baykal ise Başbakan'a seslendi: "Başbakan aşı olmayacaksa vatandaş neden olsun"...

[

****](https://www.mynet.com/akdagdan-asi-krizi-aciklamasi-110100478281)

AŞI OLMAYACAĞIM!

başbakan Erdoğan TBMM'deki grup toplantısının ardından, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, 'domuz gribi aşımı olmayı düşünmediğini' söyledi. Başbakan Erdoğan ayrıca, kendisi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aşı olacağına ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da tepki göstererek, "Cumhurbaşkanı Gül'ün ve benim adımı vermişsin. Hemen düzelt" dedi. Akdağ'ın da Başbakan'a "Öyle değil efendim" karşılığını verdiği duyuldu.

[

****](https://www.mynet.com/erdogandan-genelkurmaya-cagri-110100478252 )

Başbakan Erdoğan, grup konuşmasında da domuz gribine değindi. Erdoğan, tüm vatandaşlara bir tavsiyesi olduğun belirterek, "Bu süreç içinde öpüşmeyiniz, tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayınız, mümkünse hemen dezenfekte ediniz" dedi.

Domuz gribi aşısı konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı düşünmediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, kimsenin aşı konusunda zorlanamayacağını vurguladı. Erdoğan, bu konunun vatandaşın kendi inisiyatifine bırakılması gerektiğini belirterek, "Ama 'muhakkak yaptırmak gerekir' diye bir kampanya yürütülmesi doğru değildir, yanlıştır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ebeveynlerin istemesi halinde aşı yapılabileceğini belirterek, "Çünkü otoriteler de bu konuda değişik değişik kanaatler belirtiyor. Kimisi olmalıdır kimisi olmamalıdır diyor. Öyleyse yapmamız gereken siyasi irade olarak bunu isteğe bağlı hale getirmektir. Niye? Bunu yarın kimse siyasi iradeye faturasını kesmesin. Cebren bu iş olmaz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler