HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökçek'ten sel uyarısı: Üst katta yatın

Melih Gökçek'ten sel uyarısı: "Evi dere yatağında olanlar üst komşuda yatsınlar."

Gökçek'ten sel uyarısı: Üst katta yatın

ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yarın akşamdan itibaren cumartesi daha yoğun, pazar günü azalacak bir yağış sisteminin Ankara'ya geleceğini bildirerek, "Evi dere yatağında bulunan ve bodrum katında oturanlar çok dikkatli olsun. Önerimiz sele uykuda yakalanmasınlar, üst katta komşuda kalsınlar" dedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da yaşanan sel felaketinde yaşamını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Afetlerin dünyanın her yerinde ortaya çıktığını belirten Gökçek,"Elbette altyapı önemli ama altyapının baş edemediği afetler tüm dünyada mevcut" dedi.

Durumu değerlendirdikleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile irtibat kurduklarını bildiren Gökçek, Ankara'nın, yarın akşamdan itibaren cumartesi daha yoğun, pazar günü azalacak bir yağış dalgasının etkisinde kalacağını ifade ederek, Meteorolojinin "son derece dikkatli olma" uyarısında bulunduğunu bildirdi ve şu bilgiyi aktardı:

"Ben kendilerine 'Bu yağmur da İstanbul kadar etkili olur mu olmaz mı?' diye sordum. Bu yağış sistemi Orta Akdeniz sistemi üzerinden geliyor. Diğer yağış sisteminin yani İstanbul'da etkili olanın, Balkanlar üzerinden geldiğini belirttiler. Fakat çok yoğun olacağı ifade ediliyor. İstanbul gibi bir sıkıntı arz edip etmeyeceğini sorduğumda 'olabilir' dediler. Ciddi bir konuda medyamız vasıtasıyla vatandaşımızı ikaz etmek istiyoruz."

Gökçek, vatandaşları, radyolara, gazetelere ilan vererek ve otobüslere duyurular asarak olası bir sel afetine karşı uyaracaklarını, kentte dolaşacak araçların da anonsla gerekli uyarıları yapacağını anlattı.

-KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU-

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bir kriz merkezi oluşturulduğunu bildiren Gökçek, uyarılarını şöyle sıraladı:

"Özellikle dere yataklarında oturanlar ve bodrum katlarında sık sık evini su basanların çok dikkatli olmaları gerekiyor. Gece yarısı aniden sağanak halinde gelebilecek yağmur çok ciddi sıkıntılar açabilir. Bodrum katında oturanların bu 2 gün içinde çok titiz olmalarını ve tedbirlerini almalarını istirham ediyorum. Sel sularının geçeceği yerlerde bulunanlar, araçlarını dere yataklarına park etmesin, yüksek yerlere park etsinler."

Bir gazetecinin "dere yatağı ve bodrum katında oturanların ne tür önlem almalarını önerdiğini" sorması üzerine Gökçek, şunları söyledi:

"Yani bir kere uykuda yakalanmamaları lazım. Ayrıca da eğer gerçekten ciddi bir tehlike bekliyorlarsa bir üst katta komşuda falan kalmalarında fayda var. O anlamda söylüyorum. Yani Allah korusun uykuda bir sel felaketi ile karşı karşıya kalırlarsa çok üzücü olur. O açıdan ikaz etmek istiyorum"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler