HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gül, İsrail'e akşama kadar süre verdi ama...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'le yaşanan diplomatik krizle ilgili olarak, "Akşama kadar sorun çözülmezse elçi yarın döner" dedi.

Gül, İsrail'e akşama kadar süre verdi ama...

Türk dışışleri ise yarını beklediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail ile Türkiye arasındaki krizle ilgil değerlendirmelerde bulundu. Bu davranışın sorumsuz bir adamın işi olduğunu ancak yine de İsrail'i bağladığını belirten Gül, "Bu akşama kadar sorun düzeltilmezse büyükelçimiz yarın ilk uçakla Türkiye'ye gelir" dedi.

[

****](https://www.mynet.com/buyukelci-celikol-yarin-ankaraya-geliyor-110100489853 )

[

**](http://video.mynet.com/habervideo/Israil-den-diplomatik-skandal/440131/)

[

****](https://www.mynet.com/tercume-yapilsaydi-odayi-terk-ederdim-110100489742)

Gazetecilerin İsrail'le ilişkilerin maslahatgüzar seviyesine indirilip indirilmeyeceği sorusuna da Cumhurbaşkanı Gül, "Tabii bu karar kalıcı olarak kalırsa öyle olur" diye cevap verdi. 'Neden İsrail'le sorun yaşanıyor?" sorusu üzerine ise Gül, "Onların yaptıkları işe bakın. Onu İsraillilere sormak lazım. Niye kendilerini bölgeden ve dünyadan dışlatıyorsunuz diye. Onlara sormak lazım. Kendilerine çekidüzen vermeleri lazım" diye konuştu.

Başka bir soru üzerine de Gül, "Alt düzeyde bir adamla muhatap olmam. Bu işi düzeltmesi gereken İsrail üst yönetimidir" dedi. Gül, Perez'le görüşüp görüşmediği yönündeki soruya ise "Hayır" karşılığını verdi.

DIŞİŞLERİ: YARINI BEKLİYORUZ

Dışişleri Bakanlığı ise, bekledikleri özrün hala gelmediğini belirtti. Bakanlık, yarına kadar özrün gelmemesi halinde cevap vereceklerini söyledi.

LİBERMAN: DİREK DİYALOG İSTİYORUZ

Gül’ün akşama kadar süre verdiği İsrail cephesinden yanıt İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman’dan geldi.

Liberman, kriz ile ilgili Türkiye ile doğrudan görüşmek istediklerini belirterek ülkesinin anti-semitik hareketlere izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi. Bununla birlikte Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemediklerini, Türkiye’ye ve insanlarına saygı duyduklarını aynı tavrı kendilerinden de beklediklerini ifade etti.

TÜRKİYE İSRAİL'DEN ÖZÜR BEKLİYOR

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un yaptığı açıklama Türkiye'yi tatmin etmedi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'den net bir özür bekliyor.

ÇELİKKOL: BİLSEM TERK EDERDİM

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın alçak sandalyeye oturttuğu Türk Büyükelçi Oğuz Çelikkol, o anı NTV'ye anlattı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un dün akşam yaptığı ancak net olarak özür dilemekten kaçındığı açıklama, Türkiye'yi tatmin etmedi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'den açık ve net özür bekliyor.

Moskova'da Başbakan Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Dışişleri Bakanlığı kaynakları, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un açıklamasının yeterli olmadığını, Türkiye'nin açık özür beklediğini duyurdu.

Bu aşamadan sonra Türkiye'nin tavrının belirleneceğini vurgulayan Dışişleri kaynakları, Büyükelçi Oğuz Çelikkol'un geri çağrılması da dahil her türlü olasılığın masada olduğunu belirtiyor.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı, tavrının yanlış olduğunu kabul etmiş, "Yabancı büyükelçileri hor görmek tarzım değil. gelecekte diplomatik anlamda daha kabul edilebilir şekilde duruşumu netleştireceğim" açıklamasını yapmıştı.

Ancak Ayalon "özür" kelimesini kullanmaktan kaçındı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise, açıklamanın "Bir özür olarak kendisini tatmin ettiğini" söylemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler