HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"İsrail yok oluşunun geri sayımını başlattı"

Ahmedinejad, "İsrail bu saldırıyla, kendi yok oluşunun geri sayımını başlatmıştır" dedi.

"İsrail yok oluşunun geri sayımını başlattı"

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren Türk gemisine düzenlediği saldırıyı sert bir dille eleştirerek, "İsrail bu saldırıyla, kendi yok oluşunun geri sayımını başlatmıştır" dedi.

Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) Üçüncü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için İstanbul'a gelen Ahmedinejad, Ceylan Otel'de basın toplantısı düzenledi. Gazze'ye yardım götüren Türk gemisine düzenlenen saldırıyı kınayan Ahmedinejad, İsrail'i sert bir dille eleştirdi. Mahmud Ahmedinejad, "İsrail'in, o bölgede yeri yok. Bölgede kimse İsrail'i istemiyor. İsrail, zalim düzenin sütunu gibidir. İsrail'in uluslar arası karasularda düzenlediği bu saldırı, dünyada bir çok olayı değiştirecek. İsrail bu saldırıyla, kendi yok oluşunun geri sayımını başlatmıştır" dedi.

Gazze'ye yardım götüren gemiye düzenlenen saldırının, dünyadaki tüm insanları etkilediğini ifade eden Ahmedinejat, söz konusu saldırının, tüm gerçekleri ortaya çıkaran bir olay olduğunu söyledi. Ahmedinejad, İran'dan iki yardım gemisinin Gazze'ye doğru yola çıkıp çıkmadığı yönündeki sorular üzerine, "İran, dünyanın her yerine yardım götüren bir ülkedir" diye konuştu. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, düzenlenen saldırının ardından dünyadaki tüm halkların uyandığını da ifade ederek, gösterilen tepkilerin, insanlığın hala yaşadığını gösterdiğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler