HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: 'Genel af olsun' demedim

Afla ilgili sözleri nedeniyle CHP lideri Baykal'ın da eleştirdği Kılıçdaroğlu kendini savundu: "Genel af olsun diye bir söylemim olmadı."

Kılıçdaroğlu: 'Genel af olsun' demedim
Genel af tartışmasının odağında yer alan isim olan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu eleştirileri NTV yayınında yanıtladı.
[** **](https://www.mynet.com/baykaldan-kilicdarogluna-genel-af-tepkisi-110100499377) [** **](https://www.mynet.com/af-pkk-talebidir-110100499333)
Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Genel af olsun diye bir laf etmedim. Batman'da işsizlik, yoksulluk var. Biz Batmanm'da işsizliği çözeceğiz dedik. Yoksulluğu ticari meta konusu yapmayacağız. Biz bunları yaptıktan sonra terör bitecek. Bundan sonra talep gelirse biz affa da sıcak bakarız. Söylemek istediğim bu. Biz sanki genel af istiyormuşuz gibi değerlendirilmesini anlamak mümkün değil. Yanlış yere bilinçli olarak çekiliyor, sözler çarpıtılıyor.
Genel af söylemi yanlış. Ben hiçbir yerde genel af söylemini kullanmadım. Toplumsal uzlaşmanın gereği olarak ortaya çıkarsa CHP de buna destek verir dedim. Kimse farklı şekilde yorumlamasın, farklı yönlere de çekmesin."
**KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ**
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Toplumsal barışın bir parçası olacaksa genel affa 'evet' deriz” dedi. Partisinin il kongresinde konuşan Kılıçdaroğlu, siyasi ahlak yasasının olmadığı bir yerde yolsuzluğun önlenemeyeceğini savunarak, iktidara geldiklerinde ilk iş olarak siyasi ahlak yasası çıkaracaklarını bildirdi. Demokratik Açılım sürecine değinen Kemal Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü için gerektiğinde genel affa destek verebileceklerini ifade ederek şöyle devam etti: “Bu sorunu çözmeye talibiz, kardeşlik içinde çözeceğiz. Sağlıklı, güçlü bir ekonomi politikası izleyerek çözeceğiz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye yaratarak çözeceğiz. Toplumsal barışın bir parçası olacaksa biz genel affa 'evet' deriz. İktidara geldiğimizde bu bölgede, kesinlikle ama kesinlikle hiçbir özelleştirme yapılmayacaktır. Devlet gelip burada fabrika kuracaktır.”
**KCK OPERASYONLARI**
KCK operasyonları kapsamında BDP'li belediye başkanlarının tutuklanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, uygulamanın yanlış olduğunu savundu. CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seversin veya sevmezsin ama bu millet oy verdi mi, belediye başkanı yaptı mı? Evet. İfadesini alacaksanız, hukuku adam gibi çalıştırıp davet edersin gelir ifadesini verir. Peki, eline kelepçe vurup sıraya dizip boy boy fotoğrafını çekmek dünyanın hangi modern ülkesinde var. Cebinde yarım limon çıktı diye küçük çocuğu tutuklayıp hapse atacaksın. Bunu kabul etmiyorum. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Çocukları suçlamayacaksın. Ona taş attıran mekanizmadan kurtaracaksın.”


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler