HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Kürtleri seviyoruz, PKK'yı sevmiyoruz"

"Kürtleri seviyoruz, PKK'yı sevmiyoruz"

ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'ye yönelik olarak "Kürtleri sevmiyor" söylemlerinin kullanıldığını belirterek, "Biz Kürtleri seviyoruz, Kürtlere karşı değiliz. Terörü sevmiyoruz, PKK'yı sevmiyoruz. Bu ikisini birbirinden ayırmayanlar da tuzağa düşüyorlar" dedi.

Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, Türkiye'nin maruz kaldığı olayın bir etnik çatışma olmadığını belirterek, "Bir terör olayıdır. Bunun herkes tarafından çok daha iyi anlaşılması, teröre karşı vereceği mücadeleyi göstermesi gerekir. Türkiye'nin şu anda yaşadığını bir etnik çatışma olarak algılayıp, ‘etnik çatışmayı önlemeye çalışıyoruz' denmiş olması yanlıştır" dedi.

-"KÜRTLERİ SEVİYORUZ, PKK'YI SEVMİYORUZ"
Türklerin hiçbir zaman Kürtlerin düşmanı olmadığını söyleyen Baykal, "Bin yıldır burada kardeşçe yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Toplumun özü, tamamı toplumumuzun Kürt olmayan kesimleriyle kardeştir" diye konuştu.

Bu kardeşliği kendi hesaplarıyla bozmaya çalışanlar olduğunu belirten Baykal, "Dünyadaki petrol satrancında birilerini piyon olarak kullanmak isteyenler, Orta Doğu'daki yapıyı Türkiye'nin yapısını bozmak isteyenler kendi amaçlarına hizmet edecek birilerini herkesin içinde bulabilirler. Bulmuşlardır ama bu gerçeği değiştirmez. Türkiye'de etnik çatışma hiçbir şekilde yoktur" dedi.

Türkiye'nin huzurunu düşündüklerini ifade eden Baykal, şunları söyledi:

"Daha bugün ortaya çıktı. 4 tane şehidimiz var. Bu süreç böyle devam edebilir mi? Yapılması gereken hiçbir şey yok mu? Yapılması gerekenleri yaptığımızı söyleyebilir miyiz? Bunları söylemek de bizim görevimiz değil mi? Bunu yaparken birileri çıkıp diyor ki ‘bunlar Kürtleri sevmiyor, bunlar Kürtlere karşı'. Hayır kardeşim biz Kürtleri seviyoruz, Kürtlere karşı değiliz. Terörü sevmiyoruz, PKK'yı sevmiyoruz. Bu ikisini birbirinden ayırmayanlar da tuzağa düşüyorlar."

-"DEVLETİN ŞEREFİ AYAKLAR ALTINA ALINDI"
Baykal, Cumhurbaşkı Abdullah Gül'ün Suudi Kralı'nın kaldığı otele giderek verdiği fotoğrafı da eleştirerek, "Devlet şerefinin ayaklar altına alınması ıstırap verici bir olaydır" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler