HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'den Kılıçdaroğlu'na 'genel af' tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, 'Genel affa destek verebiliriz' diyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Şandır, "Genel af sözünü eden sayın Kılıçdaroğlu bunun gerekçesini de açıklamak durumundadır. MHP olarak bizim bu konuda bir talebimiz, bir kararımız, bir düşüncemiz şu aşamada bulunmamaktadır. Türkiye'nin genel affı değil, işsizliği, yoksulluğu, açlığı tartışması gerekir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin görüşlerini ifade eden Şandır, MHP grubu olarak Elazığ'da yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Şandır, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini söyledi. Acı bir olay yaşandığına dikkat çeken Şandır, "İnşallah devamı gelmez. Bu bir öncü deprem niteliği taşımaz. Devletimize de, devletimizin yöneticilerine de buradan uyarıda bulunuyorum. Biran önce bu depremin yaraları sarılmalıdır. Vatandaşlarımızın bu kış gününde açıkta kalmalarına ve çaresiz, sahipsiz kalmalarına tedbir geliştirilmelidir. Devletimiz güçlüdür. Vatandaşımız da endişeye düşmemeli. Bu yaralar en kısa sürede sarılacaktır. Allah böyle acıları milletimize yaşatmasın. Elazığlıların acısını paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Şandır, Elazığ'daki deprem öncesinde bazı bilim adamlarınca ciddi uyarılar yapıldığı haberlerinin hatırlatılması üzerine depremle ilgili tedbirleri biranda alabilmenin mümkün olmadığını vurguladı. Buradan bir suçlama yapmayı çok doğru bulmadığını dile getiren Şandır şöyle konuştu:

"Ama deprem kader olmamalıdır. Gereken hukuki düzenlemeler yapılmalı, yaşanması muhtemel depremlerde zayiat miktarını azaltıcı tedbirler zorunlu olarak alınmalıdır. Bu noktada hükümetlere iş düşmektedir. Yaşanmış depremler vardır. Önümüzde de yaşanması muhtemel büyük depremler vardır. Hükümetler olarak hem yeni yapılanmada, hem mevcut yapıların güçlendirilmesinde hızlı bir şekilde tedbir alınmalıdır. Yoksa can kaybının telafisi mümkün değil. Bu noktada vatandaşımız da kendi canını devletten, hükümetten daha önce düşünmek mecburiyetindedir. Özellikle Marmara bölgesinde ve İstanbul'da yaşanacağı ifade edilen büyük depremin tahribatının ülkemizin geleceği açısından büyük sorunlar yaratacağı gibi bir takım endişeler de ifade edilmektedir. Bu noktada hükümete büyük görev düşmektedir."

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af konusundaki açıklamalarıyla konunun yeniden gündeme taşındığının hatırlatılması üzerine Şandır şunları kaydetti:

"Genel affı dillendiren arkadaşımıza sormak lazım. Hangi ihtiyaca binaen 'genel af' diyor. Bunun cevabını o arkadaşımızdan almak lazım. Bu konunun aslında hükümetin konusu olması gerekir. Hapishaneler doldu taştı. Anlaşılıyor ki yatırılacak yer kalmadı. Ama genel af çok ciddi bir konudur. Genel affı konuşmak bugün ülkemizin ihtiyacı değildir. Genel af sözünü eden Sayın Kılıçdaroğlu bunun gerekçesini de açıklamak durumundadır. MHP olarak bizim bu konuda bir talebimiz, bir kararımız, bir düşüncemiz şu aşamada bulunmamaktadır. Türkiye'nin ihtiyacı genel af değil, işsizliktir, yoksulluktur, açlıktır, ekonomidir. Bunları tartışmak gerekir."

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler