HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O vali Erdoğan'a danışman oldu

Cami tuvaletlerindeki pisuvarları söktüren Ordu Valisi, Erdoğan'a danışman oldu.

O vali Erdoğan'a danışman oldu

“Ayakta bevletmek dinimizce uygun değil” diyerek cami tuvaletlerindeki pisuvarları söktürmesiyle gündeme gelen eski Ordu Valisi Ali Kaban, Başbakan’a danışman oldu.

2008 yılı nisan ayında Ordu’ya ilk kez vali olarak atanan ve görevde kaldığı 15 ay boyunca kadrolaşmaya zaman ayıran Kaban, önce mahkeme kararıyla görevine dönen dönemin İl Müftüsü Tacettin Sevinç’in makam arabasına el koyarak istifaya zorlamakla gündeme gelmişti. Vali Ali Kaban kendisine yakın Veysel Çakı’yı müftülük makamına oturttuktan sonra da ilk iş olarak cami tuvaletlerindeki pisuvarları dinen ve hijyen açısından sakıncalı olduğu gerekçesiyle söktürmüştü.

Kaban daire müdürleri ve kaymakamlarla yaptığı bir toplantıda da “çağdaş uygarlığı”, “saçma sapan bir kavram” olarak yorumlayarak şunları söylemişti: “İdareciliğin hakkını vermiyorsa insanlar bir üst idareci olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. O klasik kaide geleneğince nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir kaidesini uyguluyoruz.”

Tepkilerin artması üzerine 2009 Eylül ayında merkeze alınan Kaban, şimdi de Başbakanlık Başdanışmanlığı’na atandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler