HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oğul Erbakan Kurtulmuş'a yol gösterdi

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan canlı yayında Saadet Partisi'nde yaşananlarla ilgili iddialara cevap verdi.

Erbakan SP yönetimini dezenformasyon yapmakla suçladı.

Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisi’nden ayrılmasının partide bir bölünmeye yol açmayacağını ifade ederek, “Ayrılmak istedikleri zaman milli görüşte bir bölünmeye yol açmazlar. Çünkü Numan Bey ve arkadaşlarının tabanda herhangi bir karşılığı yoktur" dedi.

Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, NTV’de Can Dündar’ın sorularını yanıtladı. Kayyum konusunu değerlendiren Erbakan, kayyum denildiği zaman kamuoyunda bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. “Sanki partimize birileri el koymuş gibi bir algılama oluşturuluyor” diyen Erbakan, buradaki duruma kayyum demenin çok yanlış olduğunu dile getirdi. Bunun kongreye çağrı heyeti olduğunu ifade eden Erbakan, “Bu heyet tamamen kendi partimizin içinden gelen üç kişidir. Delegeleri kongreye çağırmak için görevlendirilmişlerdir. Kayyum kelimesini çıkartılması çok yanlış ama bunu genel merkezin maksatlı olarak yaptığını düşünüyoruz” dedi.

-“KARARA SAYGI DUYARIZ”-
Numan Kurtulmuş’un genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya Erbakan, “Kendi kararları. Kendileri de görüşüyorlar zaten. Buna bizim söyleyeceğimiz bir şey olmaz. Karara saygı duyarız” dedi.

-TABANDAN GELEN BİR İSİM DEĞİL-
“Bundan sonra partide yönetime kim gelecek, ne olacak parti, ortadan ikiye bölünme kaygıları var, Erbakan Hoca tekrar dönecek mi ya da siz aday olacak mısınız?” sorusu üzerine Erbakan, “Bundan sonra nasıl olur bilemem ama Numan Bey ve ekibinin partiden ayrılması veya ayrı bir yol çizmesi kesinlikle herhangi bir bölünmeye yol açmaz çünkü Numan Bey ve ekibinin milli görüş tabanında, teşkilatlarımızda her hangi bir karşılığı yoktur. Numan Bey kendisi 10 sene önce akademisyenlikten siyasete transfer olmuştur. Doğrudan doğruya İstanbul İl Başkanı siyasi çalışmalarına başlamıştır. Teşkilatlardan, tabandan gelen bir isim değildir. Ayrıca teşkilatlar ile de ilişkisi de zayıftır” şeklinde konuştu.

-NUMAN KURTULMUŞ’UN GİTMESİ BÖLÜNMEYE YOL AÇMAZ- "Bundan sonra Saadet Partisi’nde Numan Kurtulmuş’a yer yok mu diyorsunuz?” şeklindeki bir soru üzerine de Erbakan, şöyle konuştu: “Ben onu demek istemiyorum. Kendilerinin bileceği iş. Tabi kendileri tekrardan görüşmeler ile yaptıkları hatalardan dönerlerse, yüksek istişare kurulu ile bu değerlendirildiği zaman herhangi bir karar çıkarsa biz ona uyarız. Ama dediğim gibi ayrılmak istedikleri zaman milli görüşte bir bölünmeye yol açmazlar. Çünkü dediğim gibi tabanda Numan Bey ve arkadaşlarının herhangi bir karşılığı yoktur. Zaten bu güne kadar Numan Bey de herhangi bir seçim ve kongre kazanarak gelmiş değildir. Yani kendisi ayrıldığı zaman Saadet Partisi’nden bir parçayı koparıp götürecek gibi bir durum söz konusu değildir.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler