HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'lılar Meclis'e girecek!

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Türkiye’ye gelen PKK’lıları DTP’nin Meclis Grup toplantısına davet etmek gibi bir planlarının olmadığını, ancak grup toplantısına katılabileceklerini açıkladı.

PKK'lılar Meclis'e girecek!

DTP Genel Başkanı Türk, NTV’de yayınlanan Canlı Gaste'ye yaptığı açıklamada, “PKK'lılar kahraman gibi karşılandı” yorumlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Bu şekilde düşünmek doğru değil. Savaşta kahraman, kazanan, kaybeden olmaz. Yapılanın, bunun bir süreç olduğu mantığının ortaya çıkması için verilen mesajlar olarak değerlendirilmesi gerekir. Belki bu adım daha olumlu bir sürecin gelişmesine katkı sağlar ve sancılı zamanları geride bırakırız. Biz olaya, halkların kardeşliğini tesis edecek, ortak yaşamı güzelleştirecek bir mantıkla bakıyoruz."

-GRUP TOPLANTISINA KATILABİLİRLER-

Bundan sonra yapılacaklar ve serbest bırakılan PKK'lıların Ankara'ya davet edilip edilmediği konusunda Türk, “Bizim davet gibi bir planımız yok. Ancak artık serbest ve normal vatandaştırlar. Gelirlerse gelirler ve grup toplantısında katılırlar” dedi. Türk, bundan sonraki adımlarla ilgili olarak da, “Bu sürecin sürdürülmesi gerekir ve kesintiye uğrarsa hayal kırıklığı yaratır. Demokratik açılım ve Kürt açılımına parti olarak güçlü şekilde destek vermeye çalışacağız. Bize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

DTP Genel Başkanı, güvenlik güçlerinin PKK'lılara tavrıyla ilgili olarak da, “Çok olumluydu. Herkes büyük bir hassasiyet içindeydi. Bu durum halkımıza da umut veriyor. Devletin hassas davranması önemliydi. Biz de 2-3 gün öncesinden itibaren disiplin konusunda çaba gösterdik" dedi.

Türk, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile gün içinde hassas olunması konusunda bir görüşmeleri olmadığını belirterek, "Ama daha önce konuşmuştuk. Biz de bu hassasiyeti gösteriyoruz. Televizyonlara da yansıdı belki; süreci disiplin içinde yürütmeye çalıştık. Her zaman bu tür kalabalıkları kontrol etmek mümkün olmasa da şu saate kadar olumsuz bir şey yaşanmadı. Bu mutluluk vericidir" dedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler