HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Wikileaks belgelerine en ilginç soru!

Kamuoyunu sarsan Wikileaks belgeleri iç siyasetin ana gündem maddesi oldu. Peki BDP cephesi iddialara ne dedi?

Wikileaks belgelerine en ilginç soru!

Herkesin kirli çamaşırları ortalığa saçıldı ama şu ana kadar Beyaz Saray'ın suçlarını anlatan belgeye rastlanmadı. İşte bu tuhaf durumu gündeme getiren kişi ise Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş oldu.

Wikileaks belgelerine temkinli yaklaşan Demirtaş'a göre yazışmalar malumun ilanından başka bir şey değil. Demirtaş bu sözlerle Amerika'yı hedef aldı: "Bilgiler, belgeler bizi şok etmedi. Türkiye, ortada asıl Amerika nedir, onu anlatsınlar istiyoruz."

BİZİ ŞOK ETMEDİ

Wikileaks internet sitesinde yer alan belgelerle ilgili soruya, şu ana kadar yayımlanan belgeler içerisinde bilmedikleri bir şey olmadığını savunan Demirtaş, şunları söyledi:

"AKP'li yetkililerle ilgili bilgiler, belgeler bizi şok etmedi doğrusu. Kimse Türkiye'yi bizden daha iyi bize anlatamaz. Ama Amerika nedir bize, onu anlatsınlar istiyoruz. Deniyor ki diplomasinin 11 Eylül'ü. Asıl 11 Eylül saldırıları içinde Amerika'nın parmağı var demişlerdi. Bunda ne kadar Amerika'nın parmağı var, doğrusu onun da sorulması gerektiğini düşünüyorum. Yani bu birilerinin gerçekten hırsızlık yaparak, üstün bir yetenekle ele geçirdiği belgeler, Amerika'yı sıkıştırma operasyonu mu yoksa Amerika'nın kendi safralarını atarak, diplomaside yeni tarz geliştirme, enstrüman geliştirme yöntemi mi? Onu sormak, tartışmak, incelemek gerekiyor."

BELGELERDE AMERİKA'NIN İŞLEDİĞİ SUÇLAR YOK

Bu tür belgelerin ortaya çıkmasının önemli olduğunu, ancak yayımlanan belgeler içerisinde şu ana kadar Amerika'nın işlediği suçlarla ilgili tek bir bilgi edinilemediğini de söyleyen Demirtaş, Başbakan Erdoğan ile ilgili iddialar konusunda ise "Başbakan'ın etrafı, çevresi, zenginliğiyle ilgili, bilinmeyen şeyler değil. Zaten Başbakan zengindir." ifadesini kullanırken, bu gibi belgelerin açıklanmasıyla hükümetin açıklamak zorunda olduğu şeylerin de olacağını ileri sürdü.

"GÖSTERİLMEK İSTENENE DEĞİL SAKLANMAK İSTENENE BAKMAK LAZIM"

Belgeleri Amerika'nın bilinçli sızdırma ihtimalinin olup olmadığına yönelik bir soruya ise Demirtaş, "Bu gibi durumlarda, şunun dikkat edilmesi gereken en önemli husus olduğunu düşünürüm. Bize gösterilmek istenene değil bizden saklanmak istenene bakmak lazım. Asıl mesele orada gizlidir." cevabını verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler