HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LPG tesislerine dikkat

SAMSUN (İHA) - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Kazım Kara, LPG tesislerinin çevreye saçtığı tehlikelerle ilgili olarak vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek, "Sokaklarımızda yüzlerce bomba ile birlikte yaşıyoruz" dedi.

Kazım Kara, yaptığı açıklamada, Kocaeli Akçagaz Dolum Tesisleri'nde yaşanan patlamanın bölgenin savaş alanına dönmesine neden olduğunu hatırlatarak, "Ucuz ve kolay kazanç için her ne yaptıysak başımıza felaketler gelmiştir. Tedbir almadan tevekkül olmaz. Akçagaz'daki yangın bize bir kere daha hatırlatmıştır ki, ihmalin sonucu iyi olmaz. İnsan hayatının ihmali olmaz. Akçagaz'da meydana gelen olay, 1950'lerden bu yana genişleyerek sürdürülen plansız sanayileşme ve kalkınma modelinin bir sonucudur" diye konuştu.

"DENETİMLER ARTIRILMALI" Tüm illerde olduğu gibi, Samsun halkının da sokaklarda bulunan yüzlerce bomba ile yaşadığını ileri süren Kazım Kara, şunları söyledi:

"Mutfağımızda kullandığımız LPG tüpleri, bindiğimiz taksi dolmuşlar, yakıt taşıyan tankerler ve şehir içinde bulunan akaryakıt istasyonları, önlemler alınmadığı takdirde bir bomba olarak nitelendirilmektedir. Olası kazaların önüne geçilmesi için, LPG firmalarının iş emniyeti, sağlığı ve çevre konularında uygun ve emniyetli faaliyetlerde bulunabilmeleri için mutlaka uzman personel istihdam etmeleri sağlanmalıdır. Her türlü parlayıcı ve patlayıcı madde taşıyan karayolu tankerleri, ülkemizde karayollarında canlı bomba niteliğinde dolaşmakta, halkın can ve mal güvenliğine, çevresel değerlere karşı büyük tehdit oluşturmaktadır. Denetimsiz olan bu araçların odamız gibi tarafsız ve bağımsız kuruluşlar tarafından mutlaka denetim altında tutulmalıdır. MMO olarak Akçagaz'da meydana gelen kazaların yinelenmemesi ve facialara dönüşebilecek endüstri kazaları ile karşılaşmamamız için yetkilileri uyarıyoruz. Bu konuda bilgi ve deney birikimine sahip olan odamız, her zaman göreve hazırdır."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler