HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık Müdürlüğü'ne "partizanlık" suçlaması

BURSA (İHA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Çetin Erdolu, İl Sağlık Müdürlüğü'nün seçim yatırımı olarak kendisine yandaş kişileri asil kadrolara aldığını ileri sürdü.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi Başkanı Çetin Erdolu, Türkiye'nin seçim sürecine girmesiyle, İl Sağlık Müdürlüğü'ndeki partizanca uygulamaların dozunun arttığını söyledi. Erdolu, düzenlediği basın toplantısında İl Sağlık Müdürlüğü'nün aylardır boş, fiziksel ve tıbbi açıdan hizmet vermeye uygun olmayan sağlık ocaklarına ebe ve hemşire atamalarıyla seçim yatırımı yaptığını iddia etti. Erdolu, "İl Sağlık Müdürlüğü, kadrolu çalışanı bulunan sağlık ocağı ve sağlık evlerine bile ebe-hemşire atamaları yapıyor. Diğer yandan da daha önce taşeron firmalar eliyle hastanelere aldığı partili kadroları asil kadrolara geçirmeye çalışıyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın bürokratları eliyle Kamu-Sen'in örgütlenmesine de katkıda bulunduğunu iddia eden SES Bursa Şubesi Başkanı Erdolu, "MHP, seçim yaklaştıkta bir taşla 2 kuş vurmaya çalışıyor. MHP'ye bağlı Tarım, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı'ndaki baskı, tehdit ve sürgün uygulamaları Sağlık Bakanlığı'nda artık ayyuka çıktı" diye konuştu. Erdolu, Bursa Valisi Ali Fuat Güven'in de bu atamaları araştırma yapmadan onaylamasını da eleştirdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler