HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Una yapılan zamma tepki

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı un fiyatlarına yapılan yüzde 25'lik zamma tepki göstererek bu durumun fırıncıları olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Una yapılan zamma tepki

Balcı, Federasyon Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, "Ekim ayına kadar ekmeğe zam yapılmaması yolundaki sözümüzü tutumak istiyoruz. Una yapılan zammın geri alınması için Tarım ve Köy İşleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ile görüşeceğiz. Bu zammın geri alınması için sonuna kadar direneceğiz" dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Halk Ekmek Fabrikasını isteyen Balcı, "Halk ekmek bayilerinin önünde oluşan kuyrukların hepsini ortadan kaldırırız. Kendilerine verilen bütün taahhütleri yerine getiririz. Eğer bir sorun çıkarsa işi hemen bırakırız" şeklinde konuştu.

Tüm Türkiye genelinde başlatmak istedikleri dar gelirli vatandaşlara 'ucuz ekmek' ve 'ücretsiz ekmek' uyugulamasının pilot il olarak Ankara'da uygulamak istediklerini belirten Balcı, "Bu, belediyelerin değil bizim işimiz. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan görüşme talep ettik. Ama randevularmuza olumlu yanıt alamadık. Büyükşehir belediye başkanımızın bizimle görüşmeden, bizi samimiyetsizlikle suçlamasını doğru bulmuyorum" dedi. Balcı, ucuz ekmek verme olayının siyasi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Belediye bu duyarlılığı suda göstersin. Su borcu yüzünden vatandaşlara faiz uyguluyor, suyunu kesiyor. Su da temel ihtiyaçtır. Öte yandan ucuz ekmek veriyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu".

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler