HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye AIDS zirvesine ev sahipliği yapacak

ANKARA (İHA) - Dünyada ve Türkiye'de AIDS konusunda büyük projelere imza atan doktorlar, 25 Eylül 2008 Perşembe günü saat 10.30'da The Marmara Otel'de bir araya geliyor.

Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya gibi HIV epidemisinin hızla yayıldığı ülkeler arasında yer alıyor. Dünyada yapılan önleme çalışmaları ile HIV/AIDS yeni vaka sayısı sabit bir grafik gösterirken, Türkiye'de yeni vaka sayısının artış eğilimi ise kaygı verici boyutlara ulaşıyor. 2004 senesinde 210 olan yeni vaka sayısının 2005 senesinde 332'ye, 2007'de 376'ya çıktığı gözleniyor. Gerçek rakamların, mevcut rakamların 10 katı kadar olduğu düşünülüyor.

HIV vakalarındaki artan sayıya ve ülkemizde yaşayan 70 milyon kişinin yüzde 50'sini gençlerin oluşturmasına rağmen önleme çalışmaları yetersiz kalıyor ve korunma bilinci aşılanamıyor.

Türkiye ve dünya için oldukça büyük tehlike arz eden çağın vebasıyla savaşmak üzere dünyanın ve Türkiye'nin AIDS konusunda büyük projelere imza atan doktorlar bir araya geliyor. AIDS hastaları ve destek gruplarının da yer alacağı toplantıda, HIV hastalarının temel değerlendirilmesi ve izlenmesi, tedaviye başlama zamanı, HIV izleme testlerini değerlendirme, kısa ve uzun vadeli yan etkiler, ilaçların kullanımı, güvenli cinsel ilişki, HIV tespiti, beslenme, spor, zihin sağlığı ve hukuki sorunlar (dışlanma ve damgalanma) konularının yanı sıra, geliştirilen ve yeni uygulanan tedavi yöntemleri de tartışılacak.

Kar amacı gütmeyen bir toplumsal kuruluş olan HIV Eğitim ve Kaynak Sağlama Girişimi (HIVTRI) ve Pozitif Yaşam Derneği beraberliğinde çağın vebasına karşı koymak için düzenlenen toplantı 25 Eylül 2008 Perşembe günü saat 10.30'da düzenlenecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler