HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zeka çocuğa anne mirası

Uzmanlar bebeklerde zekanın kaynağı olarak annenin mirasına işaret ediyor.

Zeka çocuğa anne mirası

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Baş Diyetisyeni Tabende Tarhan, çocuğun zekayı anneden miras aldığını belirterek, "Anne zekiyse çocuğu da zeki olur. Zeka çocuğa anneden geçer" dedi. Diyetisyen Tabende Tarhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, beslenmenin beyin gelişimini etkilediğine, özellikle bebeklerde sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bebekler 2 yaşına kadar çok hızlı gelişir. Bu bakımdan beslenmelerine dikkat edilmelidir" diye konuştu.

Anne adaylarının da gebelik döneminde beslenme yönünden kendilerine iyi bakması gerektiğinin önemini belirten Tabende Tarhan, "Anne adayları gebelik döneminde çocuğu beslemeye başlıyor. Gebe kadınlar, yumurta, tavuk, süt gibi besinleri düzenli olarak almalı. Karbonhidrat ağırlıklı tüm gıdalarla beslenmeli ve balığı da haftada bir mutlaka tüketmeli. Balıkta vücutta yapılamayan yağ tipleri var. Bunlar beyin gelişiminde, sinir sisteminde, her türlü gelişimde etken olarak görülüyor, alınması lazım. Balık protein, fosfor ve kalsiyum açısından çok zengin bir besin" diye konuştu.

Çocuğun zekasının anneyle doğru orantılı olduğunu, anne zekiyse çocuğunun da zeki olduğunu dile getiren Tarhan, bu bağlamda annelerin gebelik döneminde iyi beslenerek çocuklarının zeka düzeyine olumlu katkıda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

SAMSUN (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler