HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit ailelerinin idam tepkisi

ZONGULDAK (İHA) - Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları paketinin kanunlaşmasıyla birlikte Abdullah Öcalan'a verilen idam cezasının müebbet hapse çevrilecek olması, şehit ailelerinin tepkisine neden oldu.

Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, "Şehit aileleriyle dalga geçiyorlar" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda, AB uyum yasaları teklifinin "Savaş ve çok yakın savaş tehdidi halleri" dışında idam cezasının kaldırılmasını öngören maddenin kabulüyle şehit aileleri bir kez daha yıkıldı.

Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Yorulmaz, "Hükümetteki hiçbir partiye güvenmiyoruz. MHP, Apo'yu asacağını vaat ederek oy topladı, bu zamana kadar söylediği yönde bir şey yapmadı. 3 Kasım'da seçim olacağının anlaşılması üzerine asılması yönünde tavır aldı. MHP'nin tavrını samimi bulmuyoruz" dedi.

Öcalan'ın yemeğinin, zehirlenme ihtimaline karşı önce askere yedirilmesinin güçlerine gittiğini ifade eden Başkan Yorulmaz, "Milletvekilleri, şehit aileleri için ne yaptı? Şehit ailelerine 105 milyon lira maaşı taktir gördüler. Kendilerinin maaşına zam üstüne zam yaptılar. Ben milletvekili olsam, bir şey yapamadıysam bir daha oy istemeye utanırdım. Bunlar ne yüzle oy isteyecekler? Ne olduysa çocuklarımıza oldu, onları geri getiremeyiz" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler