HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alacağını tahsil edemedi çatıya çıktı

Kağıthane'de bir lisenin çatısına çıkan Salim Pala isimli şahıs, kendisiyle iş yapan kişilerden alacağını tahsil edemediğini ve silahla tehdit edildiğini öne sürerek intihar etmek istedi.

Şahıs, uzun süren çabaların ardından ikna edilerek aşağı indirildi. Olay, saat 17.00 sıralarında Okmeydanı'nda bulunan Kağıthane Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde yaşandı.

Alınan bilgiye göre bir müteahhitlik şirketinin sahibi Salim Pala, Dünya Bankası'ndan alınan fonlarla okulların güçlendirme çalışmalarını yapan bir firmanın açtığı ihale sonucu 9 okulun güçlendirme çalışmalarını yaptı. İddiaya göre, güçlendirme çalışmaları sonucu firmadan 800 bin TL alacağı doğan Pala, parasını isteyince firma sahibi tarafından, "Para istemeyin sizi öldürürüm" diye tehdit edildi.

Silahlı tehdit sonrası ne yapacağını bilemeyen Pala, son çare olarak Kağıthane Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Pala, okulun dağıldığı saatte çatıya çıkarken bazı öğrenciler de intihar girişimini izledi. Olayı haber alan Salim Pala'nın borçlu olduğu kişiler de ellerindeki karşılıksız çeklerle birlikte okulun önüne geldi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri Salim Pala'yı ikna etmek için uzun süre çaba gösterdi. Ancak intihar etmek isteyen Pala, tüm çabalara rağmen inmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine araya giren gazeteciler, "Gel derdini bize anlat" diyerek şahsı ikna etmeyi başardı.

Gözaltına alınmamak şartıyla aşağı inmeyi kabul eden Pala, aşağı indiğinde polis tarafından gözaltına alınmak istendi. Bunun üzerine sinirlenen Pala, gazetecilere derdini anlatmaya başladı. Pala, "Bana 800 bin lira vereceklerdi ama silahla tehdit ettiler. Parayı bana vermediler. Ben de tek çare olarak çatıya çıktım" dedi.

Polis ekipleri daha sonra ifadesine başvurmak üzere şahsı Çağlayan Karakolu'na götürdü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler