HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Annesini ve kızını doğurdu

İstanbul’da 8 yıl önce sinagoga bombalı saldırıda acıların en büyüğünü yaşayarak 86 yaşındaki annesi ve 8 yaşındaki kızını kaybeden Tily Rubinstein hayata ‘kelebeğiyle’ tutundu.

Annesini ve kızını doğurdu

İstanbul’da 8 yıl önce sinagoga bombalı saldırıda acıların en büyüğünü yaşayarak 86 yaşındaki annesi ve 8 yaşındaki kızını kaybeden Tily Rubinstein hayata ‘kelebeğiyle’ tutundu. Hürriyet'in haberine göre, Rubinstein, Anneler Günü’ne tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirdiği 5.5 yaşındaki kızı Annette’e sıkı sıkı sarılarak girecek.

Beth-İsrael Sinagogu’na yönelik El Kaide terör örgütünün 15 Kasım 2003’te düzenlediği bombalı saldırıda ‘Kelebeğim’ dediği 8 yaşındaki kızı Annette’yi ve 86 yaşındaki annesini kaybeden, acıları küllenmeden kansere yakalanarak bir memesini kaybeden Tily Rubinstein (53), şimdi yeni ‘kelebeği’yle hayata tutunuyor. Peşpeşe yaşadığı acılardan sonra embriyo nakliyle dünyaya getirdiği 5.5 yaşında olan kızı Myriam Annette, Tily Rubinstein’ın yaşamına yeni bir ışık yaktı.

Anneanne ve torun el ele öldüler

Annette Rubinstein, okula 5 yaşındayken başladı. Yaşamını yitirdiğinde 4’üncü sınıftaydı. Almanca ve İngilizce biliyordu. Anneannesi Anna Rubinstein ise 1900’lü yıllarda Odessa’dan Türkiye’ye göç eden Yahudi bir ailedendi. Büyükbabasından 500 yıldır Türklerle Yahudilerin nasıl ortak hayatlar yaşadığını dinleyerek büyümüştü. Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra aşık olmuş, genç yaşta evlenmiş ve Tily adında bir kızı olmuştu. Tily Rubinstein’a göre annesi, tam bir İstanbul hanımefendisiydi. Tily, büyüdüğünde Erkan adlı Müslüman bir gence aşık oldu ve bu evlilikten Annette doğdu. 15 Kasım 2003 sabahı, Fransızca öğretmeni Tily Rubinstein sınav kağıtlarını okuması gerektiği için evde kaldı. Anneanne-torun sinagoga gitti. Evden el ele çıktılar, sinagogun önüne geldiklerinde hâlâ el eleydiler. Her şey o anda oldu. Sinagogtaki patlama anneanne ile torunu yaşamdan kopardı.

Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı

Yabancı haber ajansları Tily Rubinstein’ın olaydan sonra alkolik olduğunu yazdı. Bu haberler nedeniyle ders verdiği özel okuldan ayrılan Rubinstein, kansere yakalandı ve bir memesini kaybetti. Daha sonra eşiyle de ayrıldılar. Rubinstein geçimini turist rehberliği yaparak sağlıyor. “Kelebeğim” dediği 8 yaşındaki kızı Annette Rubinstein’ı unutamayan Tily Rubinstein, saldırıdan 2 yıl sonra Kıbrıs Rum Kesimi’ne giderek, embriyo nakliyle hamile kaldı. 2005’te doğan kızına, ölen kızının ismini verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler