HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçelievler'de füze operasyonu

Bahçelievler'de düzenlenen operasyonda İran'a götürülmek istenen füze başlığı hammaddesi ele geçirildi.

Bahçelievler'de füze operasyonu

İstanbul'da ele geçirilen korkunç madde Bahçelievlerde bir işyerine düzenlenen baskında, zenginleştirilmiş alüminyum ele geçirildi.

Bu maddenin, füze yapımı ve nükleer enerji santrallerinde kullandığı öğrenildi. Operasyonda eski bir milletvekilinin akrabası iş adamı E.M. gözaltına alındı.

Füze yapımı ve nükler enerji araştırmalarında kullanılan zenginleştirilmiş alüminyum, hiç kimsenin tahmin bile etmeyeceği bir yerde ortaya çıktı. Alınan bir ihbarı değerlendiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zenginleştirilmiş alüminyumun Türkiye'ye getirildiği bilgisine ulaştı. Türkiye'de ticaret şirketi bulunan E.M isimli kişinin getirdiği maddeyi Bahçelievler'deki evinde sakladığı belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen Kaçakçılık Masası eve baskın yaparak saklanan malzemeye ulaştı. Toplam 50 kilo ağırlığında ve altın külçesi büyüklüğünde 50 ayrı kalıp ele geçiren polis, şirket yöneticisinden ürünün evraklarını istedi. Polislere ürünün zenginleştirilmiş alüminyum olduğunu söyleyen E.M'nin alüminyumu kaçak getirttiği belirledi. Alüminyumun resmi belgeleri gösterilemeyince polis kalıplara el koydu.

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ ALÜMİNYUMUN DEĞERİ 86 MİLYON EURO'YMUŞ

Gözaltına alınarak ifadesi alınan E.M'nin polise çarpıcı ifadeler verdiği öğrenildi. Alüminyumu Rusya'dan kaçak yollarla Türkiye'ye getirdiği öğrenilen E.M'nin elindeki malları İran'a satmayı planladığı ortaya çıktı. Zenginleştirilmiş alüminyumun gramının 1750 Euro olduğunu söyleyen E.M'nin, İran'da müşteri arayışına girdiği öğrenildi.

Satış için önce Dubai'deki zengin Araplarla irtibata geçen E.M'nin olumlu sonuç alamayınca İran'a yöneldiğini, görüşmeler sırasında ölüm tehditleri aldığını söylediği öğrenildi. Saf alüminyumu Rusya'dan birer kiloluk parçalar halinde getirildiği tespit edildi.

Operasyonun ardından saf alüminyum ile ilgili araştırma başlatan ekip, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile Nükleer Araştırmalar Merkezi'nden yardım istedi. Ele geçirilen saf alüminyum örnekleri analiz için laboratuarda incelemeye alındı. Zenginleştirilmiş alüminyum'un Türkiye'de kullanım alanı bulunmadığı için İran'a götürülmeye çalışıldığı belirlendi. Şüphelinin zenginleştirilmiş alüminyumun değerinin 86 Milyon Euro olduğunu söylediği de belirtildi.

Operasyona ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. İlgili kurumlardan gelen raporlar doğrultusunda soruşturmanın sürdürüleceği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler