HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Böyle ihmal görülmedi

Belirlenemeyen bir nedenle 4 yıl boyunca öksüren yaşlı kadına uzun süren ilaç tedavilerinin ardından sonunda doğru teşhis kondu: Soluk borusunda 3 cm uzunluğunda vida...

Böyle ihmal görülmedi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde oturan 86 yaşındaki Şadiye Can'ın omuriliğinin boyunla omuz arasındaki kısmına 4 yıl önce yapılan ameliyatla platin yerleştirildi. Platinde bulunan 5 vidanın biri bulunduğu yerden çıktı ve yaşlı kadının arkadan nefes borusuna saplandı. 4 yıl süresince öksürük şikayetiyle doktor doktor gezen Can'ın nefes borusundaki 3 santimetre uzunluğundaki vida Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tespit edildi. Doktorları şaşırtan vida ameliyatla çıkarıldı. OMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Uzun, "Literatürde de benzer bir vakaya rastlamadığımız bu olayda hastanın 4 yıl yaşaması bile mucize" dedi.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yaşayan 86 yaşındaki Şadiye Can'ın sağ kolu 4 yıl önce felç oldu. Yapılan tetkiklerde yaşlı kadının boyun kısmındaki omurilikte sinir sıkışması olduğu belirtilerek omuriliğine boyunla omuz arasındaki kısma ameliyatla platin yerleştirildi. Ameliyattan sonra sürekli öksüren ve nefes darlığı şikayeti çeken Şadiye Can, doktor doktor dolaştı. Doktorlar öksürüğün astım bronşit hastalığına bağlı olarak oluştuğunu belirterek ilaç tedavisine başladı. 4 yıl astım tedavisi görmesine karşın öksürüğü bir türlü geçmeyen Can'ın ağzından kan gelmeye başlayınca yakınları geçtiğimiz Nisan ayında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Oğuz Uzun tarafından yapılan tetkikler sonucunda, Can'ın nefes borusuna 3 santimetre uzunluğunda bir vidanın saplanmış olduğunu görünce şok oldu. Meslek hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaşan Doç.Dr.Uzun, hastayı hemen ameliyata alarak vidayı çıkardı.

LİTERATÜRDE BİLE ÖRNEĞİ YOK

Doç. Dr. Uzun, "Hastamız öksürük şikayetiyle bir çok doktora başvurmuş fakat bir türlü rahatsızlığı teşhis edilemediği gibi kutu kutu da ilaç kullanmış. Hastanın nefes borusuna bronkoskopi yöntemiyle baktığımda bir tane vidanın saplı olduğunu gördüğümde çok şaşırdım. Literatürde bile örneğini göremediğim bu olayda hasta nasıl 4 yıl yaşamış bu bile mucize" dedi. Yapılan ameliyatla vidanın saplandığı yerden çıkarıldığını söyleyen Can, "Hastamız dünyada tıp literatürüne geçecek bir vaka oldu. Kontrollerine geliyor. Son kontroldede sağlık durumu oldukça iyi çıktı. Vidanın çıkarılmasının ardından tüm şikayetleri bir anda son buldu. Eğer vida çıkarılmamış olsaydı hastamız gelişebilecek komplikasyonlar sonucu hayatını kaybedebilirdi" diye konuştu.

YILLARCA KUTU KUTU GEREKSİZ YERE İLAÇ İÇTİ

Özellikle son 2 yıldır şikayetlerinin daha da ağırlaştığını belirten 6 çocuk annesi Şadiye Can, ameliyatla nefes borusundan çıkarılan vidayı hala sakladığını söyledi. Şu an sağlık durumunun gayet iyi olduğu belirten Can, "4 yıl boyunca hastalığımı bir türlü bulamadılar. Ne kadar sıkıntı çektim anlatamam. Boş yere kutu kutu ilaç içtim. Meğerse herşey boğazımdaki vida yüzünden oluyormuş. Halen yaşıyor olmam bile mucizeymiş. BU olay herkese ders olsun" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler