HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğum hastanesinde skandal

İstanbul'da bir özel hastanenin sağlıklı çocukları hasta gibi göstererek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu dolandırdığı ileri sürüldü.

Doğum hastanesinde skandal
Sağlık Bakanlığı, İstanbul Özel Kartal Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım'ından basına yansıyan görüntülerin ardından soruşturma başlattı. Hastanenin, soruşturma bitene kadar kapatılmasına karar verildi. Hasta gösterilerek bebek yoğun bakım ünitesinde tutulan sağlıklı bebekler üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) dolandırıldığı iddia edilmişti. Yoğun bakımdaki bebeklerin, SGK denetçilerinden kaçırılarak hemşire lojmanında tutulduğunu gösteren görüntüler kamuoyunu sarstı. İddiaya göre, söz konusu hastane, bebekleri hasta göstererek SGK'yı milyonlarca lira dolandırdı. Yoğun bakım servisinde olduğunu düşündükleri için bebeklerini haftalarca göremeyen aileler, bebeklerinin hemşire lojmanında kaydedilmiş görüntülerini izleyince suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Edinilen bilgilere göre sağlıklı bebekler, Sağlık Bakanlığı denetçilerinin geleceği haberinin alınmasından hemen sonra hastaneden kaçırılarak hemşirelerin lojman olarak kullandığı dairelerde geçici süre ile saklanıyordu. Denetçilerin hastaneden ayrılmasından sonra ise bebekler hemşireler ve diğer görevliler tarafından telaşla tekrar hastaneye taşınıyordu. Yaklaşık 9 ay önce yaşandığı öne sürülen olay, iddiaların merkezindeki hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde hemşire olarak çalışan F.H.'nin çektiği görüntülerin sızdırılması ile ortaya çıktı.
Aynı görüntülerde 'sepsis' olarak tabir edilen ve yenidoğan bebekleri için öldürücü olarak bilinen enfeksiyon hastalığı tanısı konulan bir bebeğin de diğerleriyle aynı serviste olduğu görülüyor. Aynı hastanede yaklaşık 10 ay önce 'Amine' isimli kız çocuğunu dünyaya getiren anne Aysel Gökdemir ve M.Serdar Gökdemir çifti ise görüntülerde yoğun bakımda olduğunu zannettikleri bebeklerini çok sayıda bebekle bir hemşire lojmanında görünce şaşkınlık geçirdi. Basın mensuplarına olayı anlatan genç çift, doğumdan sonra hastane yetkililerinin kendilerine bebeklerinin akciğerlerinin yeterince gelişmediği için 'yenidoğan yoğun bakım ünitesi'nde bir süre tutulması gerektiğini söylediklerini ifade etti.
**BEBEKLER AİLELERİNDEN SAKLANIYOR**
Aysel Gökdemir, çocuğunun hayati tehlikesinin bulunduğunun söylenmesi üzerine yoğun bakım ünitesinde kalmasına onay verdiklerini anlattı. Gökdemir, "Bebeğim bir ay boyunca hastanenin yoğun bakım servisinde kaldı. Ancak çeşitli bahaneler ileri sürerek bize göstermediler. Biz de Sağlık Bakanlığı'na müracaat ederek bebeğin başka hekimler tarafından muayene edilmesini ve yoğun bakımda kalmasının gerekli olup olmadığının belirlenmesini istedik. Ancak bu şekilde çocuğumuzu görebildik. Ve zaten ardından taburcu edildi. Bebeğim aslında sağlıklı bir bebek olarak doğdu ama ciğerlerinin gelişmediğini biz göremediğimiz için bir şey yapamadık." dedi.

[Doğum hastanesinde skandal](https://www.mynet.com/dogum-hastanesinde-skandal-2693097-myvideo "Doğum hastanesinde skandal") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Hemşire lojmanında kaydedilen görüntülerin ortaya çıkmasıyla görüntülerde bebeğini tanıdığını belirten anne Gökdemir, bebeğinin yoğun bakımda olması gerekirken başka yerde tutulduğunu ve bu şekilde devletin dolandırıldığını belirterek, hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
**Özel hastaneye kapatma**
Sağlık Bakanlığı, önceki gün bir televizyon kanalında 'bebek canına karşılık para' alt başlığıyla sunulan haberde yer alan iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Bakanlık, soruşturma bitene kadar hastanenin kapatılmasına karar verdi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'daki Özel Kartal Hastanesi yeni doğan bakım ünitesinden basına yansıyan görüntüler üzerine Sağlık Bakanı Akdağ'ın talimatıyla hastaneyle ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.
Hastaneyle ilgili incelemelerin sürdüğü belirtilen açıklamada, "İlk raporlara göre soruşturma bitene kadar hastanenin kapatılmasına karar verilmiştir. Hızla tamamlanacak soruşturmanın sonuçları kamuoyu ve ilgili savcılıklarla paylaşılacaktır." denildi.

Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler