HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

E-5'te terör protestosu

PKK'lı teröristlerin teslim olmasını protesto eden bir grup, E-5 Sefaköy mevkiini trafiğe kapattı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan göstericiler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıyor.

E-5'te terör protestosu

İSTANBUL (İHA) - PKK'lı teröristlerin teslim olduktan sonra serbest bırakılmasını protesto eden bir grup genç, Sefaköy'de toplanıp Küçükçekmece'ye kadar yürüdü. Grup, zaman zaman E-5 Karayolu'nu trafiğe kapatırken, vatandaşlar da alkışlarıyla eyleme destek verdi.

Çoğunluğu lise öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, Sefaköy Belediye Parkı'nda toplanıp, Küçükçekmece Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. E-5 Karayolu'ndan yürüyerek, trafiği durduran gençler, PKK'lı teröristlerin teslim olmasıyla başlayan süreci protesto etti. Avcılar istikametine doğru yürüyen göstericiler, "Hepimiz Türk'üz, hepimiz Mehmet", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla eylem yaptı. Cennet Mahallesi'ne kadar gelen gençler, burada otoyoldan çıkarak Reyhan Caddesi'ne geçti.

Vatandaşlar da gruba alkışlarıyla destek verdi. Grup, zaman zaman da "Dağ Başını Duman Almış" marşını söyledi. Emniyet güçleri ise bir taşkınlık olması ihtimaline karşılık grubun arkasından yürüyerek önlem aldı. Küçükçekmece Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından, grup İstiklal Marşı'nı okudu.

Eyleme katılan Zafer Turna isimli liseli, "PKK'lıların gelişini protesto etmek için toplandık. Buraya getirilip serbest bırakılmalarını kınıyoruz. Türkiye'nin sahipsiz olmadığını göstermek için toplandık" dedi.

Mehmet Cengiz isimli başka bir öğrenci ise, "Türk askerine sahip çıkmak ve PKK'lıların gelişini protesto etmek için toplandık" diye konuştu.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler