HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitimli köpek çocuğu parçaladı…

Rize'de yine serbest bırakılan eğitimli köpek bir çocuğu parçaladı.

Eğitimli köpek çocuğu parçaladı…

Rize'de kontrolsüz bırakılan eğitimli köpekler dehşet saçmaya devam ediyor. Rize'nin Gündoğdu Beldesi Taşlıdere Mahallesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen korkunç olayda, Muhammet Emin Parlak isimli 9 yaşındaki çocuk yaz eğitimi almak için Feleksu Camisi'ne gitmek üzere evinden çıktı.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Egitimli-Kopek-Cocugu-Parcaladi/640574)

Parlak evinin önünde serbest bırakılan ve bir tanesi G.P isimli şahsa ait olduğu iddia edilen iki eğitimli köpeğin saldırına uğradı. Parlak'ın çığlıklarını duyan annesi, abisi ve komşular olay yerine koştu. Köpekler Parlak'ın kollarını ve bacaklarını parçaladı. Köpekler kaçarak uzaklaşırken Palak Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Minik çocuğun kol ve bacaklarına onlarca dikiş atıldı.

Muhammet Emin Parlak'ın babaanesi Mehpare Parlak yaptığı açıklamada, "Camiye gitmek üzere evden çıktı. Çığlıklarını duyduk. Ben koşamadım. Annesi ve abisi koştu. Kanlar içinde yerde yatıyordu. Bu köpekler yüzünden sokağa çıkamıyoruz. Yetkililerden önlem almalarını istiyoruz."dedi.

Baba Mehmet Parlak yaptığı açıklamada, "Defalarca şikayette bulunduk. Hiçbir önlem alınmadı. Aynı köpek geçtiğimiz günlerde yine bir bayan ve bir arkadaşa saldırdı."dedi. Oğlunun başına gelen korkunç olayın şokunu üzerinden atamayan anne Emine Parlak ise yaptığı açıklamada, "Belediye yetkililerine sesleniyorum. Sizinde çocuklarınız var. Sadece bizim için değil. Herkes için tehlike bunlar. Artık bir önlem alın" dedi.

Gündoğdu Beldesi Belediye Başkanı Süleyman Yıldız konuyla ilgili İHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar bize yazılı bir şikayet ulaşmış değil. Olayı duyar duymaz Zabıta ekiplerimizi görevlendirdik. Köpeğin kimlikli bir köpek olduğunu öğrendik. Bu nedenle köpeği yasal olarak etkisiz hale getiremiyoruz. Ancak köpeği yakalayıp 10 gün bize ait bir barınakta tutacağız. 10 gün sonra Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin vereceği rapora göre gerekeni yapacağız."dedi.

Rize'de 4 Haziran tarihinde 4 yaşındaki bir kız çocuğu serbest bırakılan rottweiler cinsi eğitimli bir köpeğin saldırısına uğrayarak feci şekilde yaralanmıştı

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler