HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ergenekon hakimi isyan etti

Son dalgada tutuklanan kadın avukat Tülay Bekar’ın Ergenekon hakimi Köksal Şengün’ü kadınlığını kullanarak davayı bıraktırmaya çalıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Ergenekon hakimi isyan etti

Mahkeme Başkanı Şengün bu iddiaya çok sert tepki gösterdi: Bir mahkemenin üstüne bu kadar gidilmez. Birileri savaş açtı. Ama iktidar değişince hesabını sorarlar. Şengün, "Kurt dışarıda değil, içimizde" dedi.

Dün gazetelerde çıkan bir iddia, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’ü çileden çıkardı. İddiaya göre aralarında Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı ve 4 avukatın tutuklandığı 1 Haziran 2010’daki operasyon öncesi, polisin 1 yıl boyunca teknik takip yaptığı belirlendi.

Polisin teknik takibine takılan konuşmalarda son dalgada tutuklanan avukatlardan Tülay Bekar, Şengün’ü “kadınlığını kullanarak” etkilemeye çalışıyordu. Bekar’ın bir telefon görüşmesinde Şengün’e, “Artık bırak o davanı da bana gel” dediği ortaya çıktı. İşte bu haberler üzerine Köksal Şengün, dün basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Silivri’deki duruşmaya katılmayarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen Başkan Şengün gazetecilerin sorularını yanıtladı...

Kadınlığını kullanmak ne ki?

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek’le görüşmeler yaptığınız öne sürülüyor. Bu görüşmelerde Özbek ve Avukat Bekar’ın sizi davayı bırakmanız, emekli olmanız konusunda telkin ettiği iddia ediliyor.

-Tabii görüşürüm, kulis faaliyeti yaptım, Yargıtay için aday oldum ve seçilmedim. Emekli olsam bu onların değil başka bir grubun işine yarar.

Avukat Bekar’ın kadınlığını kullanarak sizi etkilediği iddialarına ne diyorsunuz?

-Kadınlığını kullanarak nasıl oluyor bilmiyorum.

Bekar’ın savcılıkta verdiği ifade tutanağında savcının “tespit edilmiştir, anlaşılmıştır” şeklinde kesin ifadeleri var...

-Böyle saçma sapan şey olur mu? Bunu yapan savcıya sorun. Bunlar hukukla dosyamızla ilgili olmayan şeyler. Önce Ümit Sayın’ın olayı, sonra ortam dinlemesinin internete düşmesi olayları oldu. Bekliyoruz, daha dur bakalım neler gelecek?

Avukat Tülay Bekar ile görüştünüz mü?

-Tülay Hanım’ı tanırım. Seyfi Oktay’ı da tanırım. HSYK Başkanı ile kişisel görüşmem için Seyfi Oktay bana randevu aldı.

’Dinleme haber verilmeliydi’

Sizinle ilgili bir dinleme kararı var mıydı?

-Hayır, benimle ilgili dinleme kararı yok. Her şeyde kabak bizim başımıza patlıyor. Saygısızlık. Bildiğim kadarıyla 1 yıldır dinleme yapılıyor. Bu telefon konuşmalarına düştüğümde bana bildirilmeliydi. Belki benden bir şey bekliyorlardı. Bu yüzden bildirilmedi. Soruşturma dosyasındaki telefon dökümlerine dosyadaki kısıtlılık kararı nedeniyle bakamadım.

’Benim yeni torunum oldu’

Soruşturma savcılarıyla bu konu hakkında görüştünüz mü?

“Hayır muhatabım değiller. Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile görüştüm. Burada herşeyde sıkıntı var. Bu böyle yürümez. Her şey birbirinden koptu. Bu hukuk böyle gitmez. Güven kalmadı. Biz bu işi böyle yapmadık. Çok hoş bir şey değil. Ayıp bir şey. Benim şahsımla ilgili değil ailemle ilgili. Benim ailem var, yeni torunum oldu. Şimdi git ona anlat, ne anlatacaksınız? Çevremdeki herkese tek tek nasıl anlatabilirim ki?”

Haberler için mi, dinlemenin size bildirilmemesi için mi yoksa şüphelilere sizinle ilgili görüşmelerin sorulmasına ayıp diyorsunuz?

-Hepsi ayıp. Ayıp 1, ayıp 2, ayıp 3 diye sıralayabilirsiniz!

’İktidar değişirse hesap sorar’

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile görüştüğünüz söyleniyor...

- Benim bakanımdır. Çok sevdiğim, saydığım bakandır. İstanbul’da geldiğinde yemek verdim ama istihbaratçılar dosyaya not koymuşlar görüştüler diye. Görüşmelerden biri Ramazan yemeğiydi, diğeri de Yargıtay üyeliği içindi. Bunlar hoş şeyler değil. Asıl yönlendirme bu şekilde olur. Bunlar beni ailevi olarak bir süre etkiler belki ama iş olarak beni etkilemez. Bu saatten sonra biri gelecek bana bunu al, bunu tut diyecek, olacak şeyler değil bunlar. Birileri birilerine savaş açtı. Bu kadar bir mahkemenin üzerine gidilmez. Ne yaparlarsa yapsınlar bir şey alamazlar. Olmaz, olamaz. Bu saatten sonra hiç olmaz. Bizim eğilme şansımız yok, biz pat diye kırılırız. Çok ağır şeyler de söylerim. Yeri ve zamanı değil. Ayrıca terbiyem de müsaade etmez. Aslında kurt içimizde, dışarıda değil. Aslında böyle yapılarak soruşturma yönlendiriliyor. Basına falan şey yapmaya gerek yok, basına servis yapan belli gruplar var. Basın gidip de kasayı açıp da çıkarmıyor bunları. Yargıya bu kadar karışmak hiç kimsenin işine yaramaz. Hiçbir grubun yararına değil. Yarın es kaza iktidar değişirse bunun hesabını başkaları sorar. Daha kötü sorar. Bu hiç kimseye yaramaz. Kimse bundan kar ummasın.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler