HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Etiler'de patlama

Etiler'de Akmerkez ile Koç Köprüsü arasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Etiler'de patlama

Etiler'de Koç Köprüsü altında İETT durağında bomba patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre 1'i polis 7 kişi yaralandı. Polis ikinci bir bombanın patlaması ihtimaline karşı bölgeyi boşalttı, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Etiler her iki yönde de trafiğe kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamanın "orta şiddetli bir patlayıcıdan kaynaklandığını" söyledi.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/istanbulda-patlama-olay-yerinden-ilk-goruntuler/7885/202232/sayfa/1/)

Etiler’de saat 09.00 sıralarında Koç Köprüsü altında, ilk belirlemelere göre parça tesirli ve zaman ayarlı bomba patladı. Patlama nedeniyle biri polis 7 kişi yaralandı. Patlama yerinin hemen yakınında İETT otobüs durağı bulunuyor. Patlamanın etkisiyle Koç Köprüsü’nden beton parçaları koptu. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

BOMBA ELEKTRİKLİ BİSİKLETİN ÜZERİNE KONULMUŞ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Etiler'deki patlamaya, yol üzerinde bir elektrikli bisikletin üzerine konulmuş bombanın neden olduğunu söyledi.Zamanlama ve olay yerinin polis okuluna yakın olmasının, altı çizilmesi gereken iki önemli unsur olduğunu belirten Çapkın, "Polise dönük denebilir belki" dedi.

Patlamanın meydana geldiği Etiler'de incelemelerde bulunan Çapkın, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hüseyin Çapkın, "08.58'de köprünün altında bir elektrikli bisikletin üstüne konulmuş bir patlayıcı. Büyük çapta bir patlayıcı değil, hafif şiddetli de değil. Orta şiddetli bir patlayıcı konulmuş. Şu anda 7 yaralı var. Biri, oradan geçmekte olan polis memuru. Hayati tehlikesi var diyebileceğimiz yaralı yok şu anda. Durumları yakından takip ediliyor" dedi.

Olayda 5 aracın hasar gördüğünü de belirten Hüseyin Çapkın, "Etiler Polis Okulu'nun çok yakın olması, polise dönük denebilir belki. Bunu araştıracağız. Çok şükür ki ölen yok. Teknik yönler araştırılıyor. Bu, kimsenin yanına kalmaz. Mutlaka buluruz. Halkımızın içi rahat olsun. Tesellimiz ölen kimsenin olmamasıdır.

Zamanlama ve polis okuluna yakın olması, altı çizilmesi gereken iki önemli unsur" diye konuştu.

JAMMER'LA ÇALIŞTIRILDI

Olay yerinde inceleme yapan bomba imha ekibinin yanı sıra bir de jammer, uzaktan kumanda ihtimali üzerine çalıştırılıyor.

Patlamada zarar gören bir taksi, iki otobüs ve bir sivil araç olay yerinde duruyor. Otobüslerde yaralı olup olmadığı ise bilinmiyor.

Bir görgü tanığı tek bir patlamanın meydana geldiğini söyledi. Polis olay yerini boşaltarak güvenlik önlemi aldı.

Olay yeri, Polis Meslek Yüksek Okulu’nun bir sokak önünde, alışveriş merkezi Akmerkezi’nin bir kaç metre yakınında. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanı polisler, patlama bölgesinde araştırma yaptı. Patlamada iki İETT otobüsü ile bir taksi ve sivil plakalı bir otomobilde hasar meydana geldi. Olay yerinde ambulanslar ile itfaiye araçları bekletiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen de olay yerinde polisten bilgi alıyor.

Patlama yerinin hemen yakınında Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor.Etiler ve civarında bulunan kişiler, patlamanın çok şiddetli olduğunu ve yaralıların bulunduğunu belirttiler. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Yaralılardan biri polis.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada 7 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Yaralıların Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerinin sürdüğünü ifade eden Mutlu, ''Hayati tehlikelerinin olmaması önemli'' diye konuştu.

PATLAMA BİRÇOK BÖLGEDEN DUYULDU

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu yakınındaki Koç Köprüsü'nün altında bulunan geçitteki bir İETT durağında meydana gelen patlamanın çok şiddetli olduğu ve İstanbul'un birçok bölgesinden de hissedildiği öğrenildi.

Patlamanın olduğu yerde ilk etapta tamamen parçalanmış bir çöp kutusu ve çevreye dağılan beton parçaları dikkat çekti.

Köprünün altında bir taksi, iki otobüs ve bir sivil araç patlamadan etkilendikleri için duruyor. Otobüslerde yaralı olup olmadığı ise bilinmiyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen de olay yerinde polisten bilgi alıyor.

[Etilerde patlama](http://video.mynet.com/habervideo/Etiler-de-patlama/1190148/ "Etilerde patlama") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler