HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ev, yolun ortasında kaldı!

Kırşehir-Ankara yolunun ortasında kalan ev kazalara davetiye çıkarırken, ev sahibi Yıldırım ailesi de 2 yıldır tedirgin yaşıyor.

Ev, yolun ortasında kaldı!

Ev sahibi Şaban Yıldırım, "Evi yıkacaklarını söyleyen yetkililer, parayı daha sonra alabileceğimi söylediler. Fakat ben evi yıksam nerede kalacağım" dedi.

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Ev-yolun-ortasinda-kaldi/545941/)

Bala Büyük Boyalık köyünde yolun ortasında kalan Yıldırım ailesine ait ev tehlike oluştururken, sürücülerin de tepkisine neden oluyor. Yıldırım ailesi her an bir aracın eve girme tehlikesi altında yaşarken, daha önce 2 trafik kazası meydana geldi. Ev sahibi Şaban Yıldırım, yolun 2 sene önce geçtiğini belirterek, "Tarlada ayçiçeği vardı. Önce ayçiçeğini sürdüler, sonra da üzerinden yol geçti. Yol gele gele evin dibine kadar geldi. Evi yıkacaklarını söyleyen yetkililer, parayı daha sonra alabileceğimi söylediler.

Fakat ben evi yıksam nerede kalacağım. Önce parayı versinler, 'evimi yapayım ondan sonra yıkarım' dedim" dedi.

Ankara'da iki evini satıp köyde tarla satın aldığını söyleyen Yıldırım, "Ankara Yenimahalle'de bulunan iki apartman dairesini satarak buradaki tarlaları aldım. Fakat şimdi bu tarlaların üzerinden yol geçiyor. Bizim takıldığımız nokta bütün tarlalar ve eve 80 bin TL fiyat biçilmesidir. Karayolları'ndan gelen yetkiliye hemen itiraz ettik ve başka bir bilirkişi çağırdık. Bilirkişi şu an 170 bin TL değer biçti. Tabii bu fiyata da Karayolları itiraz etti. Çok bulunan fiyat ile 2 yıldır kimse ne yapıldığını bilmiyor.

Bizde bir an önce bu sıkıntıdan kurtulup yolu açmayı istiyoruz. Karayolları'ndan ricamız bizim istediğimizi gerçekleştirmeleridir" şeklinde konuştu. Yıldırım, yakın zamanda tekrar bilirkişi ile keşif yapılacağını da belirtti.

Yoldan geçen kamyon şoförleri ise, "Karayolları bir felaket olmasını mı bekliyor. Bir an önce adamın parasını verip bu işi halletsinler. Kamyoncular olarak biz çok zor durumdayız. Rampa aşağıya yüklü bir araç duramaz. Hadi biz yolu biliyoruz fakat bilmeyen bir şoför felakete sebep olabilir" diyerek sorunun çözülmesini istediler.

Bir sürücü de, "Karayolları çok güzel bir iş ile bu yolu yapmış ve bizi sevindirmişler. Şimdi de bu evi buradan kaldırarak, tehlikeyi ortadan kaldırsınlar. Geçen gün oğlum bu yoldan geçmiş ve bana 'baba adam yolun ortasına ev yapmış' dedi. Ben de oğluma, oğlum adam yolun ortasına ev yapmadı. Evin ortasına yol yapıldı dedim" dedi.
Karayolları 47. Şube sınırında bulunan yolun Ankara ayağının bitmek üzere olduğu, Kırşehir kısmında çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler