HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eylem hazırlığındaki PKK'lının oyunu

Bursa'da eylem hazırlığında olan 3 terör örgütü PKK üyesi, çok sayıda molotofkokteyli ile yakalandı. Zanlılardan birinin yakalanmamak için çift pantolon giydiği öğrenildi.

Eylem hazırlığındaki PKK'lının oyunu

BURSA (İHA) - Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla Yusuf Ö., Masum O. ve Yusuf D. isimli zanlıları gözaltına aldı. Zanlılardan Yunus Ö.'nün sırt çantasında yapılan aramada, atılmaya hazır 7 molotofkokteyli, evinde ise molotof yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Yusuf D.'nin üzerinde ise sprey boya ve eldiven bulundu. Masum O.'nun da eşkalini gizlemek için çift pantolon giydiği öğrenildi. 3 PKK üyesinin, yakalandıkları gün Bursa'da mağaza ve otomobillere molotofkokteyli atma hazırlığında oldukları ileri sürüldü.

Zanlıların evinde örgütsel dokümanlar da ele geçirilirken, Yusuf D.'nin 2005 yılında Diyarbakır'da yapılan operasyonları protesto etmek amacıyla adliye önünde kendisini yakma girişiminde bulunduğu ifade edildi.

3 PKK üyesinin emniyette susma haklarını kullandıkları öğrenildi. Zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler