HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Flaş...İnegöl'de tehlikeli gerginlik

İnegöl'de vatandaş karakol taşladı, gözaltına alınanların kendilerine verilmesini istedi.

Flaş...İnegöl'de tehlikeli gerginlik

İnegöl'de ekmek kavgası etnik kavganın fitilini ateşledi. Doğu kökenli bir halk otobüsü sürücüsü ile mahalleli gençler arasında çıkan tartışma, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Her iki taraf birbirine bıçak çekince, ortalık kan gölüne döndü.

**

**

[](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/bursa-da-tehlikeli-gerginlik-bursa-da-tehlikeli-gerginlik/6299/163356/)

[

****](https://www.mynet.com/inegoldeki-olaylari-bahane-ettiler-ve-110100523973 )

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Doğu kökenli vatandaşlarla ilçe halkı arasında yaşanan gerginlik polisle vatandaşların karşı karşıya gelmesine neden oldu. 5 kişinin bıçaklandığı olayın ardından 3 zanlının tutulduğu karakolu basmak isteyen öfkeli halkla polis arasında arbede yaşandı.

POLİS ARACINI TAŞLADILAR

Öfkeli vatandaşlar, doğu kökenli zanlıların kendilerine verilmesini isteyerek karakolu, polis araçlarını taşladılar. Bursa'dan takviye olarak gönderilen çevik kuvvet havaya ateş açıp biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Olaylarda ters çevrilen bir resmi polis otosu kullanılmaz hale gelirken, bir polis memuru da yaralandı.

EKMEK KAVGASI ETNİK KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde akşam saatlerinde Doğu kökenli bir halk otobüsü sürücüsü ile mahalleli gençler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Doğu kökenli vatandaşlar, Selahattin Orhan, Metin Bayram ve Şaban Demir ile kimliği öğrenilemeyen 2 kişiyi bıçakladı. 5 kişinin bıçaklandığı olayın ardından polis 3 zanlıyı gözaltına aldı.

200 KİŞİ POLİSİ TAŞLADI

İlçe halkı ise, zanlıların gözaltında tutulduğu Merkez Polis Karakolu'nu basıp zanlıların kendilerine verilmesini istedi. Yaklaşık 200 kişilik grup, ellerine geçirdikleri taşları sağa sola attılar. Olaylarda bir polis memuru yaralandı, polis otoları ile civardaki araçların camları kırıldı. Polis olaylar esnasında havaya ateş açmak zorunda kaldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşması ise öfkeli halkı teselli etmeye yetmedi. Gece 23.30 sıralarında ise Bursa'dan gelen çevik kuvvet ekibi, havaya ateş edip biber gazıyla öfkeli vatandaşları dağıtmak istedi. Bu sırada arbede yaşanırken, resmi bir polis aracı göstericiler tarafından ters çevrildi. İlçede halen olayların sürdüğü, öfkeli kalabalığın dağılması için güvenlik güçlerinin beklediği ifade ediliyor.

İNEGÖL SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Doğu kökenli vatandaşlarla ilçe halkı arasında yaşanan gerginlik sona ererken, ilçe adeta savaş alanına döndü. Polisle vatandaşların karşı karşıya gelmesine sebep olan olaylarda 10 kişi yaralandı.

Polis, kalabalığı dağıtmak için ise uzun çaba sarf etti. Vatandaşları uyaran emniyet yetkilileri güçlükle öfkeli kalabalığı dağıttı. Olayların sona ermesinin ardından ise AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile olay yerinde incelemede bulundu.

GÖZALTI SAYISI 40'I AŞTI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde dün gece 8 polis ve zabıta aracının ateşe verildiği, 10 polisin yaralandığı olayın ardından emniyet güçleri, sokak sokak zanlı avına çıktı. Elindeki fotoğraflarla ve kamera görüntüleriyle olaya karışanları arayan polis, 40'ı aşkın kişiyi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla Orhaneyi Mahallesi ve ilçe merkezinde zanlı avı başlattı. 5 kişinin bıçaklanması üzerine doğu kökenli vatandaşların gözaltında bulunduğu polis merkezini basıp olay çıkaran kişiler birer birer gözaltına alınarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getiriliyor. Olaya karıştığı teyit edilen zanlılar sorgulanmak üzere Bursa'ya gönderiliyor.

Öte yandan, belediye ekipleri de ilçede kırılan camları ve tabelaları onarıyor. Yakılan polis araçlarının yerine Bursa'dan yeni araçlar gönderilirken, çevik kuvvet ekipleri tedbir amaçlı Emniyet Müdürlüğü önünde hazır bekletiliyor. Gözaltına alınan zanlıların detaylı sorgulama için Bursa'ya gönderildiği, bıçaklanan 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.

Ajanslar

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler