HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlköğretim öğrencisinin taciz intiharı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, tacize uğradığı iddiasıyla tabancayla intihar eden ilköğretim öğrencisi kız, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İlköğretim öğrencisinin taciz intiharı

BURSA (İHA) - İddiaya göre, Akhisar Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 8. sınıfta okuyan 15 yaşındaki R.T., yaklaşık 6 ay evvel daha önce okulda hademelik yapan komşuları 60 yaşındaki H.V.'nin tacizine uğradı. Kızlarının olayı anlatması üzerine, aile durumu jandarma ve savcılığa bildirdi. Savcılığın tacizle ilgili soruşturması sürerken, yaşadığı olayın etkisinden kurtulamayarak iki aydır okula gitmeyen ve sürekli tacizci kişinin ne zaman tutuklanacağını soran R.T., bu olayı gurur meselesi yapıp 16 gün önce intihar etmek istedi. Annesi ve kardeşinin evde bulunduğu sırada banyo yapıp tırnaklarını kesen genç kız, giyinme bahanesi ile yan odaya geçti. Bu sırada evde bulunan eski tabancayı karnına dayayan R.T., tetiğe basarak canına kıymak istedi.

Silah sesleri üzerine odaya giren anne ve kardeşi, R.T.'ye yerde yatar vaziyette gördü. 112 ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan R.T., buradaki ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Genç kız, yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından hayati tehlike kaydıyla Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'ne sevk edildi.

Günlerdir ölüm kalım savaşı veren R.T.'nin hayatını kaybettiği öğrenildi. Genç kızın cesedi, kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

İnşaat işçisi baba Nuri T., kızının H.V. tarafından 6 ay önce tacize uğradığını, başka bir kızı da taciz ettiğini öğrendiği şahsı jandarma ve savcılığa şikayet edip davacı olduklarını belirterek, "Bu olaydan sonra kızımın psikolojisi bozuldu. Sürekli taciz eden kişinin ne zaman tutuklanıp cezaevine gideceğini soruyordu. İki aydan beri de okula gitmiyordu. Bu hadisenin etkisinden kurtulamayan kızım, bunu gurur meselesi yapıp hayatına son vermek istedi. Allah'ın kızımızı bize bağışlaması için dua ediyoruz. Bu olayın tek sorumlusu tacizci kişidir. Hakkında gerekenin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" diye konuşmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler