HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlköğretim okulunda tecavüz şoku!

İlköğretim okulunda tecavüz şoku!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir ilköğretim okulunda 8 yaşındaki iki öğrencinin, üst sınıftaki üç öğrencinin tecavüzüne uğradığı ileri sürüldü.

Gaziosmanpaşa'da bir ilköğretim okulunda okuyan 8 yaşındaki iki erkek öğrencinin ailesi, okulun bahçesinde üst sınıftan başka öğrenciler tarafından çocuklarına tecavüz edildiği gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Psikolojik tedavi gören çocuklar, okullarını ve mahallelerini değiştirmek zorunda kalırken, aileler, okul yönetiminin tecavüz zanlısı öğrencilere disiplin cezası bile vermediğini savunarak tepki gösterdi.

Milliyet'in haberine göre Gaziosmanpaşa'da 27 Şubat 2009'da bir ilköğretim okulunun ikinci sınıfında okuyan 8 yaşındaki bir çocuğun annesi, banyo yapmak isteyen oğlunun çıkardığı elbiselerdeki lekelerden şüphelendi. Oğlunu sağlık ocağına götüren anne, lekelerin meni olduğunu ve çocuğun makat bölgesinde zorlama bulunduğunu öğrendi.

Savcılıkta anlattı
Bunun üzerine aile, 23 Şubat'ta gerçekleştiği iddia edilen olayla ilgili olarak, ertesi sabah Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılıktaki ifadesinde tecavüzü anlatan çocuk şunları söyledi:

"Beni rahatsız eden çocuklar 4. ve 5. sınıfa gidiyorlar. İsimlerini bilmiyorum. Beslenme teneffüsündeydik benim yanımda arkadaşlarım beslenmemizi yiyip dışarı çıkmıştık. Bu sırada yaşları bizden büyük 3 kişi geldi. Bu 3 öğrenci yanımdaki arkadaşları kovaladı. Beni bahçenin arka kısmına götürdüler. Orası boştu kimse yoktu. Birisi benim ağzımı tuttu ben kaçmak istedim beni bırakmadı."

Görgü tanığı olarak ifadesi alınan 8 yaşındaki bir başka öğrenci de tecavüze uğradığını öne sürdü. "Okulun bahçesinde yediğimiz yemeği bitirdiğimiz sırada çocuklar geldi bizi sürükledi, arka bahçeye götürdü. Bize vurdular. Bıçakları vardı. Üstümüzü çıkardı" dedikten sonra tecavüze uğradıklarını belirtti.

Mahalleden taşındılar
İki mağdur çocuğun teşhisi üzerine 5. sınıftaki 10 ve 11 yaşındaki iki çocuk zanlı olarak tespit edildi. Ancak çocukların kendilerine yönlendirilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Yaşanan olayların ardından mağdur çocukların okulları değiştirildi, aileleri oturdukları mahalleden başka yere taşındı. İki çocuk da olaydan sonra bir süre psikolojik tedavi gördü. Olayın savcılığa yansıması üzerine olayın meydana geldiği okuldaki bekçi kulübesinin arkasını gören köşeye güvenlik kamerası takıldı.

Çocuklarına yapılanların ardından aileler, okul müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü'yle görüşerek suçluların hak ettiği cezaya çarptırılmasını istedi. Ancak okul personelinin velilere, "Olayı çözeceğiz, siz ağzınızı sıkı tutun, konuşursanız iyi olmaz" dediği öne sürüldü. Bir ay geçmesine rağmen zanlı çocukların disiplin cezası almadığını ve okula devam ettiğini gören veliler, okul müdürü ve ilçe milli eğitim yetkilileri hakkında şikâyetçi oldu.

Soruşturma başlatıldı
Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, "Zanlı öğrencilerle ilgili olarak da inceleme devam ediyor. Okulun bize verdiği bilgiye göre olayın gerçekleştiği iddia edilen yer öğretmenler odasının karşısında. Ne öğretmenler, ne nöbetçi öğrenciler ne de diğer öğrenciler konu hakkında bilgilerinin olmadığını söylemişler" dedi.

Prof. Doksat: Sürekli cinsellik ve saldırganlık mesajları veriliyor
Prof. Dr. Kerem Doksat (Psikiyatrist): "Bu olaylar, toplumdaki genel ahlaki yozlaşmanın yansıması olarak değerlendirilmeli. Bizi biz yapan değerler kalmadı. Okullardaki öğrenci ve eğitim kalitesi çok kötü. Gençlere örnek model oluşturacak, özdeşleşme-benimseme modelini oluştaracak ne var etrafta? TV'lere bakın, sürekli olarak cinsellik ve saldırganlık dolu mesajlar var. Sonuç olarak sağlıklı rol modelleri verilmiyor. O yaşlar her türlü sapkınlıkların görülebileceği dönemdir.

Hormonel bir fırtına yaşanıyor, iyi bir ahlaki alt yapı oluşmamışsa rahatlıkla her şeyi yapabiliyorlar. Çok arttı bu olaylar çünkü. Bundan 20 yıl önce var mıydı böyle örnekler? Bu boyutlarda, bu fütursuzlukta yoktu. Sonuçta bunları Türkiye'nin genel halinden ayrı değerlendirebileceğimizi düşünmüyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler