HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnanılmaz ama gerçek!

Kayseri'de 45 yaşındaki Aysel Yiğit, karın ağrısı şikayeti ile geldiği hastanede sağ böbreğinden 1 kilo 200 ağırlığında 13 santimetre büyüklüğünde taş çıkartıldı.

İnanılmaz ama gerçek!

Pastahanede temizlik işçisi olarak çalışan evli, 3 çocuk annesi Aysel Yiğit, işyerinde rahatsızlanarak kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki böbreğinde taş belirlendi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erkan Ölçücüoğlu tarafından yapılan n tetkiklerinde sağ böbreğinde 13 santimetre, sol böbreğinde ise 9 santimetre'lik taş görülen ve bu taşlarla 10 yıldır yaşadrığı anlaşılan Aysel Yiğit, ameliyata alındı. Yaklaşık 1 saat süren ameliyatla sağ böbrekteki dev taş çıkartıldı.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Bobreginden-1-kilo-200-gram-tas-cikti/1004739/)

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erkan Ölçücüoğlu, ilk kez bu büyüklükte bir taşla karşılaştığını belirterek ," Aysel Yiğit, 3 gün bize karın ağrısı şikatiyle başvurdu. Yapılan tetkiklerinde sağ böbreğinde 13 santimetre, sol böbreğinde 9 santimetrelik taş belirledik. Çekilen filmlerinde sağ böbreğinin fonksiyonunu sürdürdüğünü belirleyerek, açık ameliyatla taşı çıkardık. Sağlıklı bir şekilde evine gönderiyoruz. Bayramdan sonra sol böbreğindeki taşı alacağız. Hastamızı taşlarından zkurtaracağız." dedi.

10 yıldır böbreğindeki taşları hissetmediğini belirten Aysel Yiğit "İşyerinde fenalaştım. Hastaneye muayene geldiğimde çekilen röntgenlerde böbreklerimde taş çıktı. Hemen ameliyata aldılar. Doktorum sayesinde sağlığıma kavuştum. Sol böbreğimdeki 9 santimetrelik taş da alındıktan sonra sağlığıma tam anlamıyla kavuşacağım" şeklinde konuştu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler