HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'u kana bulayacaklardı

İstanbul'da bombalı eylem yapma hazırlığındaki örgüt üyesi iki kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri'nin yaptığı operasyonda yakalandı.

İstanbul'u kana bulayacaklardı

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde Yunanistan’da bomba eğitimi aldıktan sonra yasadışı yollarla Edirne’den yurda giriş yapan ve Anayasa Referandumu’nun yapılacağı gün İstanbul ve Ankara’da bombalı eylem düzenlemeyi planladıkları ileri sürülen biri kadın 2 kişi yakalandı.

[**

**](https://www.mynet.com/istanbulu-kana-bulayacaklardi-2691064-myvideo)

İki teröristin çantasında ise 30 kilo patlayıcı, oyuncak üzerine yerleştirilmiş 2 bomba düzeneği, 1 fünye ve tabanca mermisi ele geçirildiği belirtildi.

İstanbul ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, Yunanistan’da bomba eğitimi alan yasa dışı sol bir örgütün üyesi olan biri kadın 2 teröristin Edirne’den yurda giriş yapacağı istihbaratını aldı. Bunun üzerine belirlenen 2 terörist, yurda giriş yaptıktan sonra dün yerleri tespit edilerek polisler tarafından gizlice takibe alındı. Minibüse binerek ellerindeki çantalar ile Edirne’den Çorlu’ya gelen 2 terörist, bir süre ilçe merkezinde gezinti yaptı.

İstanbul’a gitmek için durakta bekledikleri sırada ise takip edildiklerini anlayan 2 kişi, Çoban Çeşme Mahallesi’ne girerek izlerini kaybettirmek istedi. Ellerinde bulunan çantayı bir apartman girişine bırakan örgüt üyeleri daha sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bırakılan çanta nedeniyle sokak güvenlik çemberi atına alındı. Bomba imha uzmanları gelmesiyle çanta açıldı.

Açılan çantada cinsi tespit edilemeyen 30 kilogram patlayıcı madde, 2 adet oyuncak ayıcık içerisine yerleştirilmiş bomba düzeneği, fünye malzemeleri ve mermi ele geçildi. Üzerlerinde kargocu, öğretmen ve doktor adlarına düzenlenmiş 4 kimlik çıkan teröristlerin referandum öncesi Ankara ve İstanbul’da bombalı saldırı düzenlemek için eğitim aldıkları ve bu amaçla yurda giriş yaptıklarının belirlendiği açıklandı. 1 yıldır Yunanistan’da bomba eğitimi aldıkları belirlenen 2 terörist, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından detaylı sorgu için İstanbul'a gönderildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler