HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kusura bakmayın, gözden kaçmış!

9 ay doktor kontrolündeki hamile kadın, bebeği dünyaya gelince öyle bir sürprizle karşılaştı ki...

Kusura bakmayın, gözden kaçmış!

Adana’da, bir kolu dirseğinden itibaren olmadan doğan bebeğin annesi 30 yaşındaki Nilgün Leventdurur ile babası 35 yaşındaki Kemal Leventdurur, hamilelik döneminde kontrollere gittikleri doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mestanzade Mahallesi’nde oturan ve bir hastanede görev yapan Nilgün-Kemal Leventdurur çiftinin 27 gün önce özel bir hastanede dünyaya gelen 2’nci çocukları, sağ kolu dirseğinden aşağısı eksik olarak doğdu. Çocuklarının kolunun eksik olarak dünyaya gelmesinden hamilelik döneminde düzenli olarak kontrole gittikleri ve aynı zamanda doğumu gerçekleştiren doktoru sorumlu tutan anne Nilgün Leventdurur, “16 haftalıktan itibaren sürekli bu doktora kontrole gittim. Doktor bana çok sağlıklı olduğunu söyledi. İç organlarına baktı, gözlerine baktı. Katarağının bile olmadığını söyledi” dedi. Doktorun kontroller esnasında çocuğun her şeyine baktığını ileri süren Nilgün Leventdurur, “Bana kolunu, bacağını, omuriliğini, her şeyini ölçerek söylüyordu. ‘Her ay düzenli gelmene gerek yok, çok çok sağlıklı bir bebek, yani her şeyiyle dört dörtlük bebek’ dedi. Her ay düzenli gittim. Daha sonra doğum ayın 10’unda olması gerekirken ‘3’ünde alacağız, karnına sığmıyor’ dedi. Ama sancım olunca daha da önce oldu” dedi.

GÖSTERMEDİLER

Doğumdan sonra serviste yatarken diğer annelerin bebeklerinin yanlarında olmasına rağmen kendi bebeğini göremediğini belirten Nilgün Leventdurur, yaşadığı şoku da şöyle anlattı: “Ben doğumdan sonra kendime geldiğimde herkesin bebeği yanında, benimki yoktu. Neden diye sordum kimse açıklama yapmadı. Bana daha sonra psikiyatri doktoru haber verdi. Kimse cesaret edip söyleyemedi. Daha sonra da doğum yaptıran doktor gelip ‘Ya Nilgün hanım kusura bakma, gözden kaçmış, bu benim ihmalim oldu. Ama yapacak bir şey yok, protez takılır sorun, değil, tıp ilerledi’ dedi. Gayet lakayt şekilde. Ben filmi daha sonra kime gösterdiysem gördü, ama benim doktorum görmemiş. Ben öğrenince şok oldum. Daha önceden söyleseydi. Hiç bir şey demedi. En azından ben belki aldırabilirdim. Yani ben istemeyebilirdim. Kendimi hazırlayabilirdim. Sanki bana ayakkabı alır gibi bu ayakkabıyı değil de bu ayakkabıyı alırsınız sorun değil diyor. Davacı olacağım, benim canımı yaktı bir başkasınınki de yanmasın.” Doğumdan ruh sağlığının bozulduğunu belirten Nilgün Leventdurur, “Ben hala çocuğuma alışamadım. Benim psikolojim bozuldu. Ben hala ağlıyorum, neden diye. Yazık değil mi benim çocuğuma. Belki dünyaya getirmeyecektim. Bundan sonrasını bile düşünemiyorum. Bu benim canım atamam da. Ama bana hamile iken söyleseydi, aldırabilirdim. Yasal hakkımı sonuna kadar kullanacağım” diye konuştu.

HABERİ TELEFONLA BİLDİRMİŞ

Hastaneye sevinmeye gittiklerini ancak kötü haberle yıkıldıklarını belirten baba Kemal Leventdurur ise, “Doktor beni telefonla aradı, ‘Kemal bey sizin bu çocuğunuzun bir böbreği yok biliyor muydunuz?’ Hayır, dedim, siz bize öyle bir şey söylemediniz dedim. ‘O zaman parmakları da gelişmemiş’ dedi. Nasıl oluyor, doktor bey dedim. Yanıma geldi. ‘Ya çocuğunuzun şöyle bilekten aşağısı yok, ama sorun değil, kafanıza takmayın protez yapılır’ dedi. Çok lakayt şekilde. İnsan biraz mahçup olsa, yani bir şey yapmazsın. Duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Neyse ki sonra böbreğinin olduğunu öğrendim. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın.” Ailenin avukatı Veli Küçük de “Aile ve çocuk adına Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Filmlere göre çocuğun kolunun olmadığı çok net bir şekilde ortada. Doktorumuz bunu fark etmemiş. Biz de meslekte tecrübesiz, görevi ihmal ve savsaklama yolu ile sakat doğuma ve zarara sebebiyet vermekten dolayı suç duyurusunda bulunduk. Soruşturmanın devamında uğranılan maddi ve manevi zararlarla ilgili ayrıca tazminat davası açacağız” dedi.

Doktor Ö.K. ise, gazetecilerin görüşme isteğine olumsuz yanıt vererek, görev yaptığı özel sağlık kuruluşunun yetkilisi aracığıyla da “Konu yargıya intikal etmiştir. Gerekeni mahkemede söyleyeceğim” dedi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler