HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahallede korku hakim oldu

İzmir'in Balçova ilçesinde, bir gün arayla işlenen cinayetlerin ardından mahallede korku hakim oldu.

Mahallede korku hakim oldu

İZMİR (İHA) - Bakkala gitmeye bile korktuklarını söyleyen mahalle sakinleri, katilin bir an önce yakalanmasını istedi.

Genç kızın öldürüldüğü Tayfur Sokak'ta yaşayan mahalle sakinlerinden Ayfer A., iki gün içerisinde iki cinayetin işlenmiş olmasının kendilerini huzursuz ettiğini belirterek; "20 yıldan fazladır burada oturuyoruz. İlk kez böyle bir olay yaşıyoruz. Her iki cinayette evlerimizin çok yakınında gerçekleşti" dedi.

Nilay K. isimli öğrenci ise akşam saatinde bir el silah sesi duyduklarını belirterek "Babamla birlikte dışarı çıktığımızda genç bir kızın yerde yattığını gördük. Hemen polise ve ambulansa haber verdik. Eskiden biralarda ufak tefek olaylar olurdu ama böylesi ilk kez oluyor. Artık bakkala gitmeye bile korkuyoruz" diye konuştu.

KATİL UZUN BOYLU

Her iki cinayetin işleniş biçimlerinin aynı olması dikkat çekerken, polis ekipleri bölgede çok yönlü soruşturma başlattı. Her bir ayrıntıyı değerlendiren ekiplerin bölgede bir güvenlik kamerası görüntüsüne ulaştığı öğrenildi. Görüntülerin çok net olmamasına karşın katilin uzun boylu, esmer ve atletik yapılı olduğunun belirlendiği bildirildi. Görüntülere göre katil genç kızın arkasından yaklaşıyor ve kafasına bir el ateş ettikten sonra çantasını alarak olay yerinden uzaklaşıyor.

ÖLDÜRÜLEN AYŞE'NİN NOT ORTALAMASI 93

Aslen Kütahyalı olduğu öğrenilen İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın her odası ayrı ayrı öğrencilere kiraya verilen dubleks bir evde yaşadığı bildirildi. Yaşadığı eve çok yakın mesafede bulunan bir alış veriş merkezinde alış veriş yaptıktan sonra evine 30 metre kala cinayete kurban giden Ayşe Selen Ayla'nın bu yıl Mimarlık 1. sınıfa hazırlık okumadan başladığı, inşaat mühendisi baba ve eczacı olan annesinin tek çocuğu olduğu belirtildi. Derslerinde başarılı olan Ayşe Selen Ayla'nınnot ortalamasının 93 olduğu öğrenildi.

Bu arada, bir gün önce yaklaşık 200 metre mesafedeki Çağdaş Caddesi'nde öldürülen 27 yaşındaki Esra Yaşar'ın cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketi Adıyaman'a götürüldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler