HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu kemer 2.5 milyon TL değerinde

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Milattan Önce 4. yüzyıla ait ve 2.5 milyon TL değerindeki kemer ele geçirildi.

Bu kemer 2.5 milyon TL değerinde

Edinilen bilgiye göre İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Beyler Mahallesi'nde şüpheli görülen Osmaniye plakalı bir otomobili durdurarak arama yaptı. Araba içinde bulunan gözlük kabı içerisinde 4 parça halinde 10 adet oval şekilde toplam 131,20 gram ağırlığında üzerinde çeşitli hayvan, insan ve saray figürü bulunan birbirine kancalarla takılı kemer ele geçirildi.

[

**](http://img5.mynet.com/ha5/buyuk/kemer-eski.jpg)

Otomobilde bulunan Sadi K., Talat A., Hüdayi K. ve Mehmet M. gözaltına alındı. Şahısların alınan ilk ifadesinin hemen ardından İslahiye ilçesinde ikamet eden Salman K.'de gözaltına alındı. Polis ele geçirilen tarihi eser kemerin devamı ve ya benzeri malzemelerin olup olmadığını araştırmak için Osmaniye Düziçi ilçesinde 3 ayrı adrese baskın yaptı. Yapılan aramalarda her hangi bir suç veya suç unsuruna rastlanmazken, İslahiye ilçesinde ele geçirilen kemerin sahibi olduğu ileri sürülen Hüseyin M. gözaltına alındı.

Öte yandan Ele geçirilen altın görünümlü kemer, Gaziantep Müze Müdürlüğü'ne götürülerek incelemeye alındı. Yapılan incelemeler neticesinde altın görünümlü kemerin, kemer üzerinde bulunana tasvirlerin sanatsal ve stil özellikleri göz önüne alındığında bu eser klasik döneme (Milattan Önce 5.-4. yüzyıllara) ait olduğu değerlendirildi. Altından imal edilen kemerin 2863 sayılı yasa kapsamında korunması gerekli olan taşınır kültür varlığı vasfında olduğu ve tarihi belge niteliği taşıdığı öğrenildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli şahıs Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılırken, 1 kişi sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler